انتظارات مراجعین زن آسیب دیده ی خیانت زناشویی از مشاوران خانواده

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی علوم تربیتی، روانشناسی، مشاوره، آموزش و پژوهش
  • کد COI اختصاصی: ESPCER02_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ارغوان عالمین

دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران

چکیده

خیانت زناشویی موضوعی است که زوج درمانگران به صورت منظم با آن مواجه میشوند و میتواند تجربه ای گیج کننده و دردناک برای همه کسانی باشد که درگیر با آن هستند. این پژوهش به منظور بررسی انتظارات مراجعین زن آسیب دیده ی خیانت زناشویی، از مشاوران خانواده و روانشناسان می باشد. بدین منظور شرکت کنندگان حضوری و غیر حضوری (مشاوره تلفنی) در این پژوهش، شامل 25 نفر زنان آسیب دیده از خیانت زناشویی از شهرهای مختلف کشور از جمله اصفهان، تهران، شیراز، یزد، بوشهر و 10 نفر از میان این زنان، به صورت مشاوره حضوری از یک کلینیک واقع در شهر تهران انتخاب شدند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داده که زنان بعد از شوک ناشی از مواجه با خیانت همسر، در ابتدا جلسات مشاوره خود، به دنبال اصلاح رابطه از منظر خانواده درمانی نیستند بلکه الویت آنها گرفتن مجوز و پیشگویی مشاور از این موضوع است که آیا همسرشان دوباره به آنان خیانت می کنند یا خیر .همچنین این الویت بندی فکری آنها که به جای ریشه یابی و حل بنیادین موضوع به دنبال عدم تکرار آن در آینده هستند، خود میتواند بازتاب شیوه حل مساله آنان در مواجه با مشکلات زندگی و زناشویی شان بوده باشد. یافته دیگر حاکی از آن است که زنان در این برهه به دلیل اعتماد به نفس و عزت نفس مخدوش شده خود، حالتی منفعل به خود گرفته و از مشاور میخواهند تا با همسرانشان صحبت کرده و به نوعی آنان را متنبه کرده و یا مجددا پیشگویی کند که آیا آنان دوباره مرتکب خیانت خواهند شد و یا خیر. به نظر می رسد که مشاورین خانواده با علم و پیش آگاهی از انتظارات این زنان بهتر بتوانند از همان جلسات اولیه مشاوره مانع شکل گیری انتظارات نامعقول در مراجع شوند و این چنین روند بهبودی آنان را تسریع کنند.

کلیدواژه ها

خیانت، مشاوران خانواده، زنان آسیب دیده از خیانت. انتظارات مراجعین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.