شناسایی و اولوییت بندی شاخص های کاهش خطرات حین کار با تمرکز بر روی قراردادهای ایمنی بین کارفرمایان و پیمانکاران ساختمانی و ارائه مدلی رگرسیونی (نمونه موردی: پروزه ایران مال تهران)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مطالعات نوین مهندسی عمران، معماری، شهرسازی و محیط زیست در قرن ۲۱
  • کد COI اختصاصی: CMUECONF04_088
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 461
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی محمدعلیخانی

گروه مهندسی عمران،واحد قزوین،دانشگاه آزاد اسلامی ،قزوین ،ایران

پوریا رشوند

گروه مهندسی عمران،واحد قزوین،دانشگاه آزاد اسلامی ،قزوین ،ایران

چکیده

صنعت ساخت و ساز، یکی از پرمخاطره ترین صنایع در جهان به شمار می آید و هر ساله حوادث جرحی و فوتی زیادی در این صنعت در جهان اتفاق می افتد. یکی از عوامل مهم در بروز حوادث ساخت وساز، رفتار ناایمن کارگران است از جمله عاملی مهمی که بر رفتار ایمن یک کارگر تاثیرگذار است می توان به نگرش خود کارگر، نگرش مدیریت ونگرش همکاران او نسبت به ایمنی اشاره نمود.خطرات حین کار برای کارگران ساختمانی جز یکی از اتفاقات معمول در کارگاه های ساختمانی می باشد. در این میان و برای کاهش این خطرات قراردادهای ایمنی مختلفی بین کارفرمایان و کارگران، پیمانکاران و پیمانکاران جز و کارفرمایان و ناظران منعقد می شود. از شاخص های موثری که معمولا در قراردادهای ایمنی مورد توجه است می توان به: کفش و کلاه ایمنی، لباس کار مناسب و تفکیک پذیر، نرده های حفاظتی، داربست و تردبان، راه پل های موقت، بالابرها و جرثقیل ها اشاره نمود. این پژوهش قصد دارد که با تمرکز بروی قراردادهای ایمنی بین کارفرمایان و پیمانکاران ساختمانی در پروژه ایران مال که شرایط خطرآفرین به واسطه حجم بالای کار نسبت به سایر پروژه ها بیشتر می باشد. شاخص های کاهش خطرات حین کار را مورد ارزیابی قرار داده، اولویت بندی کند. این تحقیق به لحاظ سطح تحلیل از نوع تحقیقات اکتشافی و کاربردی محسوب می شود. روش هایی که در این تحقیق برای گرداوری داده به کار گرفته می شود. روش های کتابخانه ای و میدانی می باشد وزن نهایی زیر معیارها از ضرب وزن زیرمعیارها در وزن معیار مربوطه حاصل می شود که توسط نرم افزار ExpertChoice انجام می پذیرد که براین اساس در بین ۱۶ زیر معیار، حضور ناظر ایمنی C۱۱ رتبه اول را کسب کرده است.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.