ارائه روشی برای تعیین سطح دسترسی در رایانش ابری با استفاده از منطق فازی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی محاسبات نرم در مهندسی برق و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: SCECE05_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 440
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن ضیافت

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نطنز، گروه کامپیوتر، نطنز، ایران

چکیده

تضمین امنیت سرویس ها و کاربردهای اینترنت، فاکتور بسیار مهمی در ایجاد اعتماد در کاربران و بکارگیری این بستر می باشد. کاربران باید اطمینان داشته باشند که اینترنت، کاربردهایش و تجهیزاتی که به آن متصل هستند، به اندازه کافی برای انجام فعالیت های آنلاین، در برابر تهدیداتی که وجود دارد، امن هستند. محاسبات ابری نیز از این قاعده مستثنا نیست و امنیت این حوزه به اعتماد کاربران به سیستم های محاسباتی ابری پیوند خورده است. اگر مردم به این اطمینان نرسند که تجهیزات و اطلاعاتشان بطور معقولی در برابر خرابی و سوء استفاده ایمن می باشند، این عدم اعتمادمنجر به کاهش استفاده از کاربردهای مبتنی بر ابر خواهد شد. در این مقاله روشی برای تعیین سطح دسترسی خودکار کاربر درمحیط ابر ارائه شده است. ارتباط بین کاربران و مرکز اعتماد، ارتباط بین سرویس دهنده های ابری و مرکز اعتماد و ارتباط بین کاربران و سرویس دهنده های ابری به عنوان سه نوع ارتباط امن و مهم در این روش مطرح شده است. در چارچوب پیشنهادی هر نوع ارتباط باید با تایید مرکز اعتماد انجام شود. مرکز اعتماد وظیفه کنترل و نظارت بر عملکرد کاربران در ابر، ثبت، احراز هویت و برقراری ارتباط امن بین کاربران و سرویس دهنده ها را به عهده دارد.یکی از مهم ترین وظایف مرکز اعتماد، جمع آوری اطلاعات عملکرد کاربران وتعیین سطح دسترسی آنها بر اساس سیستم فازی است. نتایج عملکرد روش پیشنهادی کاهش زمان احراز هویت و سطح دسترسی را به میزان 11.8 درصد، کاهش زمان پاسخگویی را به میزان 14.3 درصد، افزایش دسترس پذیری را به میزان 8.9 درصد و افزایش قابلیت اعتماد را به میزان 7.4 درصد نشان می دهد

کلیدواژه ها

امنیت، رایانش ابری، منطق فازی، سطح دسترسی، قابلیت اعتماد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.