مطالعه تطبیقی مفهوم اشکال هندسی در نقاشی های یونگ و کاندینسکی با تاکید بر آثار تصویر صفحه 72 و ترکیب بندی هشت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی گردشگری،فرهنگ و هنر
  • کد COI اختصاصی: TCACONF05_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 925
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم قدسی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی تهران واحد الکترونیکی

پردیس بهمنی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، گروه پژوهش هنر

چکیده

مفهوم اشکال هندسی در آثار یونگ و کاندینسکی با تاکید بر این پرسش که چه شباهت ها و تفاوت هایی در آنها وجود دارد، امریاست که با توجه به نمادشناسی مفهوم اشکال هندسی یعنی مفاهیم نمادهای مشتق شده از دایره، مربع، مثلث و اشکال هندسیفرعی مانند مستطیل و مارپیچ تلاش شده که به این پرسش پاسخ داده شود. یک اثر با عنوان تصویر صفحه 72 از کتاب سرخ یونگو یک اثر با عنوان ترکیببندی هشت از کاندینسکی انتخاب شده اند. مشتقات به دست آمده از اشکال دایره: خورشید، هاله تقدس،حلقه، زمان و مشتقات مربع: زمین، سکون و ایستایی، عناصر چهارگانه، کیهان، وحدت، تربیع دایره و مشتقات مثلث: وحدت اضداد،نمودار تمامیت روان و خویشتن بوده اند. در تطبیق آثار این نتایج به دست آمده که خطای ادراکی در اثر یونگ، خطای فتوریسمی ودر اثر کاندینسکی ناشی از پس و پیش شدن اشکال و بازی با سطح و عمق بوده است. دو نگاه در مواجهه با نقاشی یونگ وجودداشته؛ نگاه ظاهری که نمایی از اشکال هندسی را می بینیم و دیگری نگاه پرنده یا دید از بالا به پایین. در اثر کاندینسکی نیز یکنگاه ظاهری یعنی مجموعه ای از اشکال هندسی را داشته ایم و دیگری ناتوانی در تعیین پس و پیش بودن بعضی از اشکال. مقاله ازمنظر هدف کاربردی، شیوه انجام کار، توصیفی- تحلیلی که با رویکرد تطبیقی بوده و از روش کیفی و کتابخان های بهره برده است.

کلیدواژه ها

نمادشناسی، اشکال هندسی، نقاشی های یونگ، نقاشی های کاندینسکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.