کاربرد گرافیک نقش سرو در هنرهای سنتی کرمان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی گردشگری،فرهنگ و هنر
  • کد COI اختصاصی: TCACONF05_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 414
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم صارمی

دپارتمان هنر، دانشکده سما، دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس، ایران

چکیده

نشانه سرو از جمله نمادهای پرتکرار در هنر می باشد. حضور این نشانه در طی اعصار، بیانگر اهمیت آنمی باشد؛ این نقش در آثار سنتی کرمان هم دیده می شود. این نوشتار پاسخی به این پرسش است کهگرافیک نقش سرو در کدام یک از هنرهای سنتی به کار رفته است . روش تحقیق این پژوهش از نظرهدف، کاربردی و توسعه ای و از نظر روش ، توصیفی- تاریخی و تطبیقی است. جمع آوری اطلاعات با دو روش کتابخانه ای و میدانی، با با ابزار فیش، کارت مشاهده و مصاحبه انجام شده است. آثار هنرهایسنتی دارای نماد سرو، در جامعه آماری بوده و نمونه گیری به صورت تصادفی صورت گرفته است. نتیجهنشان می دهد که این نقش با گرافیک متفاوت، در فلزکاری، سنگ قبور، عَلم، ابنیه، همچنین درمنصوجات مانند قالی، گلیم، شال بافی، ترمه و پته به کار گرفته شده است.

کلیدواژه ها

گرافیک، نقش سرو، هنرهای سنتی، کرمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.