مروری بر مدل ها، مطالعات و برنامه های سواد مالی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی چشم اندازهای نوین در حسابداری، مدیریت و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: EMECONF04_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 757
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکرم تفتیان

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

زهرا عضدی

دانشجوی دکتری تخصصی حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

چکیده

کسب ثروت، موفقیت و اتخاذ تصمیماتی آگاهانه در سایه ی داشتن سواد مالی محقق می شود. افراد برای داشتن سواد مالی، نیاز استمجموعه ای از آگاهی ها و مهارت ها را به دست آوردند. این مجموعه از آگاهی ها و مهارت ها، به افراد این امکان را میدهد تا در موردپس انداز و سرمایه گذاری تصمیمات آگاهانه و مؤثری بگیرند. هدف از ارائه این مقاله مروری بر 4 مدل، مفهومی سواد مالی هانگ،پارکر و یونگ (2007)، مدل توانایی مالی مک کوئاد و اِگدِل (2010)، چرخه زندگی لاسکینن و راجاس نسبت به توانایی مالیمصرف کننده (2005) و مدل مفهومی سواد حساب مالی هامان و مک کوئیتی (2009) است. همچنین مطالعات داخلی و خارجی سوادمالی با جامعه دانشجویان از نظر ساختار آزمون، تعداد سؤالات آزمون، آزمون آزمایشی و ساختار سؤالات آزمون، پایایی، رواییصوری، روایی پیش بینی شده و روایی ساخت مورد مقایسه قرار گرفت. سرانجام به صورت اجمال برنامه های سواد مالی در آمریکامرور شده است.

کلیدواژه ها

سواد مالی، مدل های سواد مالی، برنامه های سواد مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.