نقش کانال های کلسیمی در سیگنالینگ کلسیم سلول های T

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوآورانه در زمینه علوم، مهندسی و تکنولوژی
  • کد COI اختصاصی: TETSCONF05_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3254
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیده سارا آزاده

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، تهران، ایران

هدی کشمیری نقاب

کارشناس پژوهشی، گروه پژوهشی ترمیم نوری، مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی، پژوهشکده یارا، جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

چکیده

امروزه بررسی کانال های کلسیمی و مسیر ورود و خروج کلسیم از غشای سلول و اندامک های آن اهمیت ویژه ای در ایمنی سلولدارند . افزایش غلظت سیتوزولی کلسیم در لنفوسیت ها منجر به کنترل فرایندهایی مانند تمایز , تکثیر, متابولیسم و ترشح آنتیبادی شود. کانالهای کلسیمی توانایی بیان در سلولهای T را دارند که به صورت میکرودومین های کلسیمی دارای نقش های تخصصی میباشند که می توانند از طریق مکانیسم های هم افزایی و بازخورد, سیگنالینگ سلول های T را تغییر دهند تا پاسخ مناسب تری برای ایمنی ارائه دهد. در این مطالعه لنفوسیت T موش و انسان به جهت بیان پروتیین غشایی باهم مقایسه شده . پتانسیل غشای سلولی نسبت به غلظت کلسیم خارج و داخل سلول با دستگاه پتانسیومتری سنجیده می شود. میزان فعالیت سلولی و تکثیر سلولی مورد مطالعه قرار گرفته شد. با ایجاد تغیر در کانال های کلسیمی توسط مهارکننده های مربوطه و خاموش کردن بیان ژن آنها میزان فعالیت سلولی و غلظت کلسیم موثر بر فاکتورهای هسته مورد بررسی قرار داده می شود. کانال ها و پمپ هایی سطح غشا قراردارند که نسبت به کلسیم دارای نفوذپذیری می باشند. که با ایجادجریان کلسیم در دو سمت غشای پلاسمایی موجب تعدیلپتانسیل غشا می شوند و همچنین با انتقال کلسیم به داخل سلول برروی فاکتورهای هسته تاثیر می گذارد. با افزایش غلظت کلسیمداخل سلولی و تاثیر برروی فاکتور رشد NFAT افزایش تکثیر مونوسیت-گرانولوسیت صورت می گیرد که در نهایت تکثیر و تمایزسلولی نیز افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

کانال کلسیمی، سیگنالینگ کلسیم ، لنفوسیت T

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.