پتانسیل استفاده از فلاونوئید فیستین بر درمان کروناویروس
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوآورانه در زمینه علوم، مهندسی و تکنولوژی
- کد COI اختصاصی: TETSCONF05_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 473
نویسندگان
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران، تهران، ایران
گروه پژوهشی ترمیم نوری، مرکز تحقیقات لیزر در پزشکی، پژوهشکده یارا، جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده
در دسامبر 2019 نوعی جدید از کروناویروس به نام Covid-19 در شهر ووهان چین به عنوان عامل جدید ذات الریه شناختهشد. این ویروس پاندمیک از یک نوع غذای دریایی به انسان سرایت کرد که توانست در مدت زمان کمی بین انسان ها شیوعچشمگیری داشته باشد. علائم بالینی کروناویروسها شامل تب به همراه تعرق شدید، سرفه، التهاب ریه و همچنین ضعف سیستمایمنی بدن است که موارد حاد باعث مرگ بیمار میشود. یکی از مهمترین گیرنده های کروناوبروس در سلول میزبان آنزیم مبدلآنژیوتانسین 2 میباشد که ویروس پس از ورود به بدن بیمار، از طریق پروتئین اسپایک خود به این گیرنده متصل می شود و بهدنبال آن کاهش بیان ژن و عملکرد این آنزیم صورت می گیرد. قابل ذکر است که طی کاهش بیان انزیم مبدل آنژیوتانسین 2روند بهبودی بیمار افزایش می ابد. ازین رو تجویز داروهای مهارکننده ی این آنزیم میتواند در بهبودی بیمار مبتلا به کروناوبروسموثر باشد. فلاونوئیدها یکی از مهارکننده های آنزیم مبدا آنژیوتانسین هستند که در میوه و سبزیجات به وفور یافت می شوند.فیستین (3،3، 4،7- tetrahydroxy flavone) یکی از انواع فلاونوئیدهای شناخته شده در طبیعت و عامل رنگ زرد بعضی میوه ها و سبزیجات است. این ماده اولین بار از گیاه سوماس (venetian sumach) در سال 1833 استخراج شد که به عنوانیک آنتی اکسیدان و عامل ضد التهابی در درمان بسیاری از بیماری ها نقش دارد. همچنین محققان پی بردند که میوه هاییمانند توت فرنگی، سیب، خرمالو، پیاز، انگور، کیوی، هلو، خیار سرشار از فیستین هستند. انتظار میرود از آن جهت که فلاونوئیدها در درمان کروناویروس از طریق مهار آنزیم مبدل آنژیوتانسین 2 موثر هستند فیستین نیز میتواند در درمان کروناویروس موثرواقع شود.کلیدواژه ها
آنزیم مبدل آژیوتانسین، کروناویروس،فلاونوئید، فیستینمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.