کاربرد GIS در مهندسی خطر زمین لغزش در بالادست سد گلال استان ایلام
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی فناوری های نوآورانه در زمینه علوم، مهندسی و تکنولوژی
- کد COI اختصاصی: TETSCONF05_019
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 651
نویسندگان
استادیار گروه مرتع و آبخیزداری، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام
دانشجوی دکتری ژیومورفولوژی، گروه جغرافیا، دانشگاه سیستان و بلوچستان
چکیده
پدیده ی زمین لغزش یکی از مخاطرات طبیعی است که همواره با خسارات مالی و جانی همراه است.شناخت عوامل ایجاد و گونه های مختلف آن برای ما از اهمیت بالایی برخوردار می باشد. شناسایی وتعیین مناطق حساس و مستعد زمین لغزش می تواند ضمن جلوگیری از بروز خسارت ها، زمینه را برایاجرای طرح های پایدار سازی دامنه ها فراهم آورد. در پژوهش حاضر ارزیابی خطر زمین لغزش دربالادست سد گلال استان ایلام با استفاده از روش تصمیم گیری چند شاخصه در محیط GIS انجامشده است. بر این اساس، از بین عوامل مختلف تعداد 9 پارامتر زمین شناسی، ارتفاع، شیب، بارش، فاصلهاز گسل، فاصله از آبراهه، فاصله از جاده، خاک و کاربری اراضی به عنوان مهم ترین پارامتر های موثر دروقوع زمین لغزش های منطقه، تشخیص داده شدند، درنهایت با توجه به عوامل مؤثر در وقوع زمینلغزش و انجام مراحل مدل با استفاده از نرم افزارهای Choices Expert به تعیین اهمیت معیارها پرداخته شد و در نهایت نقشه نهایی پهنه بندی تهیه شد. نتایج تحقیق نشان داد که از بین عوامل موثر در وقوع زمین لغزش، عوامل زمین شناسی، شیب و بارش بترتیب با 0/29، 0/20 و 0/16 امتیاز بیشترین تاثیر و عوامل کاربری اراضی و خاک بترتیب با 0/03 و 0/04 امتیاز کمترین تاثیر در وقوع زمین لغزش منطقه را دارا هستند.کلیدواژه ها
زمین لغزش، تصمیم گیری چند شاخصه، GIS، سد گلال، ایلاممقالات مرتبط جدید
- تاثیر میکروبهای مقاوم به آنتی بیوتیک در زنجیرههای آبی شهری و راهکارهای کنترلی
- مدل سازی ساختاری عوامل اجتماعی و فردی موثر بر روی فاکتور کشف خطر با نقش میانجی رضایت شغلی در صنعت پتروشیمی
- تحلیل و طراحی سیستمهای هوشمند در ساختمان های پایدار
- طراحی و پیاده سازی میکسر صنعتی هوشمند با امکان افزودن خودکار مواد روغنی و کنترل فیزیکوشیمیایی محصول
- مدیریت و تعیین میزان برداشت بهینه از آبخوانها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.