تهیه فوم شیشه بر پایه شیشه های ضایعاتی سودالایم و پوسته تخم مرغ

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی مکانیک ، مواد و متالورژی
  • کد COI اختصاصی: MEMCONF04_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 732
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان شفقت

کارشناس ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی مواد سرامیک

علی نعمتی

دانشیار، دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده مهندسی و علم مواد

اعظم موسوی کاشی

استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی مواد سرامیک

چکیده

در این پژوهش اثر اندازه و توزیع تخلخل شیشه های فومی بر پایه شیشه های ضایعاتی سودالایم با افزودن پوسته تخم مرغ بهعنوان عامل فوم زا و اثر آن بر خواص مکانیکی مورد ارزیابی قرارگرفت. شیشه ضایعاتی و پوسته تخم مرغ به وسیله آسیاب بهزیر 70μm خرد شدند و پوسته تخم مرغ به عنوان عامل فوم زا به پودر شیشه ضایعاتی اضافه شد. عامل فوم زا 1 تا 5 درصدوزنی به مواد اولیه اضافه و تحت عملیات حرارتی در دماهای C˚750 تا C˚850 در زمان نگهداری در دمای بیشینه 15min و30min قرار گرفت و خواص فیزیکی و رفتار فوم زایی نمونه های حاصل پس از عملیات حرارتی بررسی شدند. آزمون XRDجهت بررسی فازی، SEM برای بررسی ریز ساختار و شکل تخلخل های ایجاد شده و آزمون استحکام فشاری از نمونه ها گرفتهشد. بررسی ها نشان داد که چگالی شیشه فومی با شرایط عملیات حرارتی ارتباط دارد و مشخص شد با افزایش دمای پخت تاC˚850 چگالی کاهش و تخلخل ها افزایش پیدا کرده اند. چگالی بالک بدست آمده در محدوده (0/15cm/gr(3 تا (0/4gr/cm(3اندازه گیری شد و درصد تخلخل ها به اندازه 92 % رسید. بر اساس نتایج بدست آمده میزان 3 درصد وزنی به عنوان میزان فوم زابهینه، C˚850 به عنوان دمای بهینه و 15min زمان بهینه برای نگهداری در دمای بیشینه انتخاب شد. فوم های شیشه باافزایش چگالی، استحکام فشاری 0/81Mpa نشان دادند. پس از بررسی ریز ساختار نمونه ها، مشخص شد با افزایش دمایعملیات حرارتی با آمیختن تخلخل های ریز به هم، تبدیل به تخلخل های درشت تر می شوند که باعث کاهش استحکام می شود.همچنین در این پژوهش مشخص شد می توان فوم شیشه را از مواد کاملا ضایعاتی شیشه و پوسته تخم مرغ ساخت.

کلیدواژه ها

فوم شیشه، ضایعات شیشه سودالایم، پوسته تخم مرغ، استحکام فشاری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.