چالش ها و فرصت های به کارگیری پزشکی از راه دور: یک مطالعه مروری نقلی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله مدیریت اطلاعات سلامت، دوره: 15، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_HIM-15-6_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 342
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا مافی مرادی

دکتری تخصصی، تصمیم گیری و خط مشی گذاری عمومی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران

لیلا دشمنگیر

دانشیار، سیاستگذاری سلامت، مرکز تحقیقات مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی و گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی و مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، پژوهشکده سلامت و ارتقای ایمنی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایرا

ندا کبیری

دانشجوی دکتری تخصصی، سیاست گذاری سلامت، قطب علمی و آموزشی مدیریت سلامت ایران، دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران

چکیده

نظام سلامت کشورهای مختلف در جهت به کارگیری پزشکی از راه دور با چالش ها و فرصت های متعددی روبه رو می باشد. هدف از انجام پژوهش حاضر، تعیین فرصت ها و چالش های پیش روی نظام سلامت کشورهای مختلف در به کارگیری فنآوری پزشکی از راه دور بود. در این مطالعه بر اساس راهبرد جستجو، پایگاه های دادهای داخلی و خارجی در بازه زمانی ژانویه ۲۰۰۰ تا ژانویه ۲۰۱۸ جستجو گردید و در مرحله نهایی، تجزیه و تحلیل بر روی ۲۴ مقاله منتخب شناسایی شده صورت گرفت. به کارگیری فنآوری پزشکی از راه دور با چالش های عمده ای در رابطه با زیرساخت های ارتباطی- اطلاعاتی، تجارت الکترونیک، امنیتی، بهداشتی- درمانی، استانداردها، قوانین و مقررات و آموزش مواجه بود. با وجود چالش های مذکور، فرصت های قابل توجهی به ویژه در ارتباط با همهگیر شدن فنآوری ارتباطات و اطلاعات، فراهم شدن دسترسی همگانی به اطلاعات بهروز و از بین رفتن شکاف های فنآوری به واسطه بروز پدیده جهانی شدن فراهم شده است که می تواند راهگشای مناسبی برای حذف چالش های مذکور باشد.

کلیدواژه ها

پزشکی از راه دور، اطلاعات سلامت، فنآوری اطلاعات، نظام های سلامت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.