بررسی خواص ضد باکتریایی عصاره برگ زیتون استخراج شده به روش سیال مادون بحرانی آب روی باکتری های شاخص غذایی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهشی میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_AMFI-5-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 443
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شهره ماکیان

گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران

امیرحسین الهامی راد

گروه علوم و صنایع غذایی، واحد سبزوار، دانشگاه آزاد اسلامی، سبزوار، ایران

عادل بیگ بابایی

گروه شیمی مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران

مرتضی محمدی

گروه فرآوری مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران

چکیده

گیاهان دارویی حاوی ترکیبات ثانویه وسیعی هستند که اغلب دارای فعالیت زیستی مهمی می باشند و از آنجایی که عصاره های گیاهان به طور گسترده در صنایع دارویی، غذایی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرند، روشهای مختلف عصاره گیری بسیار حایز اهمیت می باشد. یکی از این گیاهان دارویی، برگ گیاه زیتون است که به دلیل دارا بودن ترکیبات فنولی، دارای اثرات ضد اکسیدانی و ضدمیکروبی بیشتری نسبت به قسمت های دیگر آن دارد. هدف از این مطالعه بررسی شرایط بهینه استخراج ترکیبات زیست فعال موجود در برگ گیاه زیتون منطقه مینودشت استان گلستان، با استفاده از روش سیال مادون بحرانی آب و اثر ضد باکتریایی آن بر باکتریهای استافیلوکوکوس اوریو سو اشرشیا کلی به روش های حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) و انتشار دیسک میباشد. شرایط بهینه استخراج در دماهای ۱۲۰ تا C˚ ۱۸۰ ، تحت فشار متناظر با دمای استخراج و نسبت اختلاط ۱:۲۰ همراه با خواص فیزیکوشیمیایی (راندمان، کدورت و بریکس) انجام گرفت. خواص ضدمیکروبی (MIC و MBC) عصاره های استخراج شده توسط هر دو روش (خیساندن و سیال مادون بحرانی) در برابر باکتری های استافیلوکوکو ساوریو سو اشرشیاکلی در غلظت های ۲۵ppm تا ۵۱۳۰ با سه تکرار انجام شد که نتایج حاصل نشان از تاثیر غلظت بالای ترکیبات زیست فعال موجود در عصاره حاصل از روش سیال مادون بحرانی بر باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اوریوس داشت. همچنین در روش انتشار دیسک نیز باکتری گرم منفی اشرشیاکلی مقاوم ترین و استافیلوکوکوس اوریوس حساس ترین باکتری تعیین شد.

کلیدواژه ها

برگ زیتون، ترکیبات فنولی، حداقل غلظت بازدارندگی، حداقل غلظت کشندگی، سیال مادون بحرانی آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.