تاثیر نمک کلرید کلسیم در افزایش فعالیت بیوکنترلی مخمر رودوترولا موسیلاجینوزا A۳ در کنترل کپک آبی سیب پنیسیلیوم اکسپنسیوم

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه علمی پژوهشی میکروبیولوژی کاربردی در صنایع غذایی، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_AMFI-3-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 747
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلال غلام نژاد

گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه اردکان

حسن رضا اعتباریان

استاد بازنشسته گروه گیاهپزشکی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران

فاطمه ناصرینسب

دانشجوی دکتری بیماری شناسی گیاهی، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران

چکیده

در این تحقیق جدایه A۳ از مخمر رودوترولا موسیلاجینوزا برای کنترل کپک آبی سیب پنیسیلیوم اکسپنسیوم به کار گرفته شد. کپک آبی سیب از بافت آلوده سیب جداسازی شد. آزمون تست تقابل، متابولیت های خارج سلولی و مواد فرار در آزمایشگاه برای ارزیابی قدرت بیوکنترلی مخمرها بهکار گرفته شد. مخمر آنتاگونیست توانست رشد قارچ را در آزمایشگاه کاهش دهد. میزان کاهش رشد عامل کپک آبی سیب، در آزمون کشت تقابل ۳۸ / ۵۳ درصد، در مورد گاز فرار ۴۱ / ۸۴ درصد، و در تست متابولیت های خارج سلولی ۱۶ / ۸۶ درصد بود. نمک کلرید کلسیم با دو درصد حجمی به طور معنی داری از رشد عامل بیمارگر جلوگیری کرد در حالی که اثر سویی بر روی تعداد کلنی های مخمری در محیط PDB نداشت. غلظت Cell/ml؛ (۷)۱۰ از مخمر رودوترولا موسیلاجینوزا A۳ بر روی جوانه زنی و همچنین طول لوله جوانه زنی اسپور عامل بیمارگر پنیسیلیوم اکسپنسیوم در آزمایشگاه اثر کنترلی گذاشت، و همچنین از ظهور بیماری و توسعه بیماری نیز جلوگیری کرد. ارتباط معنی داری بین غلظت مخمر به کار رفته و کنترل قارچ بیمارگر وجود داشت. با اضافه کردن کلرید کلسیم به مخمر نرخ جوانه زنی اسپورها و همچنین طول لوله جوانه زنی اسپورها در آزمایشگاه، و متعاقبا ظهور بیماری و قطر لکه ها در مقایسه با تیمار مخمر تنها کاهش پیدا کرد. زمانیکه سوسپانسیون سلول های مخمری به غلظت Cell/ml؛(۸)۱۰ رسید، رشد بیمارگر به طور کلی در آزمایشگاه متوقف شد، و هیچ آلودگی ای در سیب های تیمار شده با یا بدون نمک کلرید کلسیم یافت نشد، علاوه بر این نمک کلرید کلسیم قادر به افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان مانند پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز شد، که این افزایش در مورد کاربرد مخمر آنتاگونیست بر روی سیب های آلوده نیز اتفاق افتاد، ولی مقدار القای مقاومتی که به وسیله نمک کلرید کلسیم اتفاق افتاد بسیار بیشتر از مخمر به تنهایی بود.

کلیدواژه ها

کپک آبی، کلرید کلسیم، کنترل بیولوژیک، پنیسیلیوم اکسپنسیوم، رودوترو لا موسیلاجینوزا A۳

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.