مطالعه بوم شناسی دیرینه و محیط دیرینه سازند پروده بر اساس مرجانهای اسکلرکتینا (ژوراسیک میانی) در جنوب غرب طبس

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دوفصلنامه رخساره های رسوبی، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSF-8-2_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 263
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهاره ولی پوری گودرزی

دانشگاه بیرجند

احمدرضا خزاعی

دانشگاه بیرجند

شاهین زمان

مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران

غلامرضا میراب شبستری

دانشگاه بیرجند

چکیده

سازند پروده در برشهای مزینو و کمرمهدی (جنوب غرب طبس) ستبرایی از یک توالی سنگ آهک می‌باشد. از این توالیها به ضخامت 58 متر در برش مزینو و 111 متر در برش کمرمهدی، تعداد 22 گونه متعلق به 15 جنس مرجان اسکلرکتینا مطالعه و مورد شناسایی قرار گرفت. مرجانهای اسکلرکتینای موجود در برشهای مزینو و کمرمهدی نقش مهمی در بازسازی شرایط حاکم بر محیط دیرینه ژوراسیک میانی سازندپروده دارند. این اجتماعات آبهای گرم، کم عمق، پهنه یوفوتیک، شوری نرمال، شرایط الیگوتروفیک و سنگ بسترکربناته را برای رشد انتخاب می‌کنند. براساس شواهد ریختاری، آرایش کورالیتها و ضخامت دیس‌اپیمنتها می‌توان محیط رسوبی دیرینه توالی مورد مطالعه را به قسمتی از پشت سد، بخش رأس تا ابتدای بخش جلوی ریف (قسمت کم عمق) یک پلاتفرم کربناته به ترتیب در برشهای مزینو و کمرمهدی در نظر گرفت.

کلیدواژه ها

سازند پروده, برش مزینو, برش کمرمهدی, مرجان اسکلرکتینا, محیط دیرینه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.