زیست چینه نگاری، ریزرخساره‌ها و محیط رسوبی توالی‌ کاﻣﭘانین ـ مایستریشتین زیرین ناحیه نصیر کندی در بخش جنوبی حوضه رسوبی مغان، شمال غرب ایران

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: دوفصلنامه رخساره های رسوبی، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSF-10-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 283
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محبوبه امیدوار

دانشگاه اصفهان

امرالله صفری

دانشگاه اصفهان

حسین وزیری مقدم

دانشگاه اصفهان

هرمز قلاوند

دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

ردیف رسوبات کرتاسه بالایی در حوضه مغان از جمله توالی‌های چینه‌ای بااهمیت از دیدگاه اکتشاف ذخایر هیدروکربوری ‌می‌باشند که به تازگی مورد توجه قرار گرفته‌اند. در این مطالعه 498 متر از این توالی که متشکل از سنگ آهک رس‌دار با میان لایه‌هایی از سنگ‌های آذرآواری توفی و بازالتی است، در یک برش چینه شناسی کامل، در بخش جنوبی حوضه مغان (برش نصیرکندی) از دیدگاه رسوب شناسی و دیرینه شناسی بررسی شده است. مطالعات دیرینه شناختی با هدف تعیین سن نسبی این توالی در برش مذکور به شناسایی چهار بایوزون بر اساس روزن‌داران پلانکتون منجر گردیده و سن نسبی توالی کامپانین میانی ـ پسین تا مایستریشتین پیشین به دست آمده است. مطالعات ریزرخساره شناسی در مقیاس صحرایی و میکروسکپی موجب شناسایی هفت ریزرخساره رسوبی کربناته و یک رخساره سنگی غیررسوبی (آذرین) در این توالی شده است. این ریزرخساره‌ها در طیفی از محیط‌های رسوبی متعلق به بخش‌های درونی، سراشیب و بیرونی پلاتفرم نهشته شده‌اند. بر مبنای تفسیر رخساره‌ها و کمک گرفتن از مدل‌های استاندارد و مطالعات مشابه در حوضه تتیس، مدل رسوبی این توالی از نوع شلف بدون لبه یا رمپ با بخش انتهایی شیب‌دار تفسیر گردیده است.

کلیدواژه ها

کامپانین, فرامینیفر پلانکتونیک, ریز رخساره ها, پلاتفرم کربناته, حوضه مغان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.