بررسی الگوی پراکندگی و زیست چینه نگاری نانوفسیل‌های آهکی بخش بالایی سازند قم در برش سیاه‌کوه

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دوفصلنامه رخساره های رسوبی، دوره: 11، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JSF-11-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد پرندآور

دانشگاه فردوسی مشهد

فاطمه هادوی

دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

در پژوهش حاضر الگوی پراکندگی و زیست ­چینه نگاری نانوفسیل­های آهکی بخش­های بالایی سازند قم (عضوهای e و f) در برش سیاه‌کوه مطالعه و ارزیابی شده است. بدین منظور تعداد 121 نمونه از عضوهای e و f سازند قم با ضخامت 351 متر جهت شناسایی نانوفسیل­‌های آهکی، بررسی­های آماری نیمه کمّی و تفکیک دقیق بایو­زون‌­های استاندارد جهانی مورد مطالعه قرارگرفته که به شناسایی 38 گونه متعلق به 15 جنس از این گروه پلانکتونی منجر شده است. با توجه به گونه­‌های شاخص شناسایی شده، بایو­زون­‌های استاندارد نانوفسیلی NN2-NN4 و همین طور بایوزون‌های CNM4-CNM6 برای عضوهای مطالعه شده از سازند قم معرفی شد. ارزش زمان ـ چینه­‌ای بایو­زون­های تفکیک شده، بیانگرسنی معادل بوردیگالین تا لانگین پیشین برای بخش­های e و f سازند قم در برش سیاه‌کوه می­باشد. همچنین مطالعات آماری نیمه کمّی انجام شده بر روی الگوهای پراکندگی نانوفسیل‌های آهکی، بیانگر تغییرات مجموعه­‌های نانوفسیلی از ابتدای بوردیگالین به طرف آغاز لانگین (میوسن میانی) می­باشد.

کلیدواژه ها

الگوی پراکندگی, زیست‌چینه نگاری, سازند قم, نانوفسیل‌های آهکی, سیاه کوه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.