مقایسه دامنه حرکتی و قدرت عضلات هیپ در زنان ورزشکار دارای والگوس داینامیک زانو با همتایان سالم

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله پزشکی بالینی ابن سینا، دوره: 27، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SJH-27-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 353
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه ساکی

فرزانه رمضانی

چکیده

سابقه و هدف: حرکت زانو به سمت داخل حین فعالیت‌های ورزشی موجب برهم‌خوردن راستای طبیعی اندام و تحمیل استرس بر بافت‌ها می‌شود. افزایش والگوس زانو هنگام انجام حرکات ورزشی یکی از علل آسیب‌های اندام تحتانی است. ازاین‌رو هدف از مطالعه حاضر مقایسه قدرت ایزومتریک عضلات و دامنه حرکتی هیپ در زنان ورزشکار دارای والگوس داینامیک زانو با زنان ورزشکار سالم است. مواد و روش‌‌ها: در این مطالعه مورد-شاهدی 20 ورزشکار زن سالم و 20 ورزشکار با والگوس داینامیک زانو شرکت کردند که حداقل به مدت دو سال فعالیت ورزشی منظم داشتند. حداکثر قدرت ایزومتریک عضلات اکستنسور، فلکسور، اداکتور، ابداکتور، اکسترنال و اینترنال روتیتور ران با داینامومتر دستی برحسب کیلوگرم و دامنه حرکتی فعال اکستنشن، فلکشن، اداکشن، ابداکشن، اکسترنال روتیشن و اینترنال روتیشن ران با گونیامتر استاندارد پلاستیکی برحسب درجه در آنان اندازه‌گیری شد. برای تعیین اختلاف دامنه حرکتی و قدرت بین دو گروه از آزمون‌های تی مستقل و تحلیل واریانس چندمتغیره استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد گروه دارای والگوس داینامیک زانو قدرت عضلات اکستنسور (006/0P=) و اکسترنال روتیتور هیپ (029/0P=) و دامنه حرکتی اکسترنال روتیشن هیپ (005/0P=) کمتری نسبت به گروه سالم دارد، اما بین سایر متغیرها در دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج مطالعه، برنامه‌های تمرینی با تمرکز بر قدرت و دامنه حرکتی مفصل ران می‌تواند موجب بهبود کینماتیک مفصل زانو در صفحه فرونتال شود.

کلیدواژه ها

Anterior Cruciate Ligament Injury, Knee Injury, Muscle Strength, Range of Motion, آسیب رباط صلیبی قدامی, آسیب زانو, دامنه حرکتی, قدرت عضلانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.