بررسی و مقایسه تاثیر تزریق وریدی و داخل کاف هیدروکورتیزون بر فروانی و شدت سرفه بدنبال استفاده از لوله تراشه در بیهوشی اعمال جراحی باز شکستگی های اندام انتهایی

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا، دوره: 25، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_NMJ-25-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 324
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عباسعلی یوسفی

دانشگاه علوم پزشکی

حسین باقری

دانشگاه علوم پزشکی

جواد نوریان

دانشگاه علوم پزشکی

احمد خسروی

دانشگاه علوم پزشکی

محمد رضا خطیبی

دانشگاه علوم پزشکی

چکیده

مقدمه: سرفه از عوارض شایع پس از بیهوشی است که منجر به عوارض جدی و خطرناک میگردد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تأثیر تزریق وریدی و داخل کاف هیدروکورتیزون در کاهش شدت سرفه پس از بیهوشی عمومی صورت گرفت. مواد و روشها: در مطالعه کارآزمایی بالینی حاضر، 135 بیمار شکستگی اندام انتهایی انتخاب و بطور تصادفی در گروه A، B و C قرار گرفتند. پس از لوله گذاری تراشه، در گروه  A، مقدار 100 میلیگرم هیدروکورتیزون رقیق شده وریدی تزریق شد. در گروه  B کاف لوله تراشه با  100 میلی‏گرم هیدروکورتیزون رقیق شده  با 5سی سی آب مقطر و برای گروه C نیز کاف لوله تراشه به مقدار 5-10 سی سی با آب مقطر پر شد. فراوانی و شدت سرفه با مقیاس درد، 2، 6 و24 ساعت بعد از بیهوشی اندازه گیری شد. یافته ها: در گروه هیدروکورتیزون وریدی 2و 6 ساعت بعد از بیهوشی، فراوانی یکسان سرفه (35/4%) و 24 ساعت بعد از بیهوشی، کاهش سرفه (17/2%) بدست آمد که در مقایسه با کنترل، کاهش سرفه مشاهده گردید هر چند که این کاهش معنی دار نبود . در گروه هیدروکورتیزون داخل کاف، 2 ساعت بعد از بیهوشی، در گروه آزمون (67/6%)  نسبت به گروه کنترل (82/6%)، فراوانی سرفه کاهش نشان داد و این میزان در 6 ساعت بعد از بیهوشی در گروه آزمون (83/8%)  نسبت به گروه کنترل (55/4%)، افزایش و در 24 ساعت بعد از بیهوشی در گروه آزمون و کنترل، فراوانی  یکسان (0%) در بروز سرفه مشاهده گردید هر چند که این تغییرات نیز معنی دار نبود .  نتیجه گیری: استفاده از دارو به دو روش داخل تراشه و وریدی به طور معنی دار، مزیتی در کاهش سرفه نسبت به گروه کنترل نشان نداد.

کلیدواژه ها

Endotracheal intubation, cough, intravenous hydrocortisone, intra-cuff hydrocortisone, لوله گذاری داخل تراشه, سرفه, هیدروکورتیزون وریدی, هیدرو کورتیزون داخل کاف

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.