بررسی شیوع عفونتهای بیمارستانی و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی در یک بیمارستان نظامی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ارتش جمهوری اسلامی ایران طی سالهای 1396-1397

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پرستار و پزشک در رزم، دوره: 7، شماره: 25
  • کد COI اختصاصی: JR_NPWJM-7-25_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 373
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی سپندی

اسما شجاعی

فاطمه مطهری

مریم طاهریان

سعید هاشمی

چکیده

مقدمه: عفونت های بیمارستانی یکی از مشکلات مهم بهداشتی هستند. ظهور میکروارگانیسم های مقاوم چند دارویی در نتیجه عفونت های بیمارستانی یکی از مهمترین مشکلات بهداشتی در سراسر جهان است. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع عفونت های بیمارستانی و تعیین مقاومت آنتی بیوتیکی در بیمارستان امام رضا می باشد. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی- مقطعی در یکی از بیمارستان های تهران  طی سالهای 1396 و 1397انجام گرفت. هر بیمار با عفونت بیمارستانی در بخش های مختلف بیمارستان وارد مطالعه می شد.برای بیماران با تشخیص عفونت بیمارستانی کشت از محل عفونت ارسال می گردید. سپس اطلاعات بیمار شامل سن ،جنس، بخش بستری، محل عفونت و جواب کشت بیمار  جمع آوری شدند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش دیسک فیوژن انجام شد. نتایج: از مجموع 14517 بیمار مورد بررسی250 نفر عفونت بیمارستانی داشتند. میزان بروز عفونت بیمارستانی(7/1%) بود. عفونت ادراری(8/36%)، پنومونی وابسته به ونتیلاتورو(6/23%) و پنومونی بیمارستانی(6/15%) به ترتیب شایع ترین عفونت های بیمارستانی بودند. شایع ترین میگرو ارگانیسم های جدا شده از محل عفونت ها به ترتیب کلبسیلا(4/32%)، سیترو باکتر(6/27%) و اکلای(24%) بودند. هر سه پاتوژن در برابر سفالوسپورین های نسل 3 و 4، فلورکینول ها، مهارکننده های بتا لاکتاماز و کارباپنم ها مقاومت بالایی داشتند. و هرسه نیز نسبت به ونکو مایسین 100% مقاوم بودند. بحث و نتیجه گیری: مقاومت چند دارویی در میکرو ارگانیسم های مختلف این مطالعه بالا بود. ظهور سیترو باکتر به عنوان یک میکرو ارگانیسم شایع و با مقاومت آنتی بیوتیکی  بالا در این مطالعه می تواند  ناشی از تغییر جدید الگوی شیوع میکروارگانیسم ها در این بیمارستان باشد و هشدار جدی محسوب می شود.

کلیدواژه ها

Nosocomial infections, Antibiotic Resistance, Infection control, Microorganism, عفونت بیمارستانی, مقاومت آنتی بیوتیکی, کنترل عفونت, میکروارگانیسم ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.