سنتز نانو چارچوب آلی-فلزی بر پایه زیرکونیوم روی کالای پروتئینی جهت جذب و رهایش داروهای گیاهی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی علوم و فناوری نانو
  • کد COI اختصاصی: ICNNA01_185
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 858
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ریحانه رضائی

دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی نساجی، بلوار حافظ، تهران، ایران.

مجید منتظر

دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی نساجی، بلوار حافظ، تهران، ایران.

ناهید همتی نژاد

دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکده مهندسی نساجی، بلوار حافظ، تهران، ایران.

مهناز محمودی راد

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بزرگراه شهید چمران، تهران، ایران.

چکیده

چارچوبهای آلی فلزی بر پایه زیرکونیوم (Zr-nMOF) به دلیل تنوع ساختاری، پایداری شیمیایی و حرارتی زیاد و عملکرد جذاب مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته اند. بر این اساس سنتز آنها برای سیستم دارورسانی به تنهایی و روی کالای پروتئینی مورد توجه قرار گرفته است. سنتز Uio-66 با استفاده از روش سنتز تعدیل شده در دمای کم، توسط آنالیزهای FT-IR و XRD تأیید شده و با تحلیل طیف XRD ابعاد ذرات حدود nm 16 محاسبه شد. در سنتز درجای نانو ذرات Uio-66 روی کالای پروتئینی حضور و پیوند آن با کالا اثبات و ابعاد آنها با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی در حدود nm 50 گزراش شد. همچنین سنتز MOF روی کالا با استفاده از 0/1 مقادیر مواد اولیه بررسی و با عصاره آبی مریم گلی و همیشه بهار با خواص درمانی مناسب بارگذاری شده که کاهش مواد اولیه ضمن کاهش سنتز MOF سبب کاهش جذب عصاره گیاهان دارویی نیز شده است. به علاوه، نتایج نشان دادند که کالای پشمی تکمیل شده از جذب و رهایش عصاره دارویی خوبی برخوردار است به طوری که رهایش دارو از کالاهای تکمیل شده تا 48 ساعت ادامه داشته ولی از کالای خام رهایش انفجاری در دو ساعت اول انجام شده است. نمونه های پشمی تکمیل شده حاوی مریم گلی و همیشه بهار در مقابل باکتری گرم منفی %60-56 و در برابر باکتری گرم مثبت %100 اثر ضد باکتری داشتند. در نهایت نمونه حاوی همیشه بهار به دلیل ضد میکروبی خوب و عدم سمیت سلولی جهت کاربرد زخم پوش مناسب تر است.

کلیدواژه ها

چارچوب آلی-فلزی، زیرکونیوم، سیستم دارورسان، پارچه پشمی، خواص ضد میکروبی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.