تهیه نانوکامپوزیت فریت منیزیم- تیتانات منیزیم و کاربرد آن در تصفیه پساب صنایع
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی علوم و فناوری نانو
- کد COI اختصاصی: ICNNA01_128
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 596
نویسندگان
دانشگاه اراک، دانشجو
شرکت آب و فاضلاب کاشان، کارمند
چکیده
مقدمه: انتشار ترکیبات آلی فرار در پساب کارخانه های صنعتی سبب اثرات نامطلوبی بر سلامت انسان و محیط زیست می شود. هدف از انجام این مطالعه، حذف رنگ اسید بلک از آب، با استفاده از فناوری فوتوکاتالیستی نانوکامپوزیت مغناطیسی فریت منیزیم- تیتانات منیزیم بود. فریت منیزیم با فرمول شیمیایی MgOFe2O3، از مواد مغناطیسی مهم بشمار میرود. تیتانات منیزیم بهعنوان یک پروسکایت به دلیل هزینه ی کم، پایداری شیمیایی و نوری، در دسترس بودن و غیرسمی بودن، از مهمترین نیمه رساناها برای بسیاری از برنامه های فوتوکاتالیستی و تصفیهی آب میباشد.روش کار: در این پژوهش، نانوساختارهای فریت منیزیم با روش شیمیایی همرسوبی، تهیه شدند. بعد از آن تیتانات منیزیم به روش هیدروترمال تهیه شد و سپس نانوکامپوزیت فریت منیزیم- تیتانات منیزیم به روش هیدروترمال تهیه شد.تاثیر عوامل مختلف از جمله افزودن اکسیدان و اثر pH بر فعالیت فوتوکاتالیستی تیتانات منیزیم مورد بررسی قرار گرفت.ساختار کریستالی نانوذرات و نانوکامپوزیتها با استفاده از پراش پرتو ایکس (XRD) مورد مطالعه قرار گرفت. اندازه ی ذرات نیز با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) تعیین شد. خاصیت مغناطیسی محصولات با استفاده از مغناطومتر نمونه مرتعش (VSM) مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. خلوص مواد نیز با استفاده از طیف سنج تبدیل فوریه ی مادون قرمز (FT-IR) مشخص گردید. فعالیت فوتوکاتالیستی نانوذرات با استفاده از طیفسنج فرابنفش- مرئی (UV-Vis)، مورد بررسی قرار گرفت.نتایج: نتایج نشان میدهد که نانوکامپوزیت مورد نظر برای برنامه های کاربردی مغناطیسی و فوتوکاتالیستی مناسب و مورداستفاده بوده و قادر به تخریب رنگ های آزو در نور مرئی میباشد.کلیدواژه ها
تیتانات منیزیم، فریت منیزیم، فوتوکاتالیستهای مغناطیسی، نانوکامپوزیت.مقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.