بررسی رابطه فرهنگ سازمانی و مدیریت دانش در آموزش و پرورش شهرستان کرمان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF07_218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 297
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان شریف زاده

دانشجوی دکترا مدیریت آموزشی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان، کرمان

نجمه حاجی پور عبایی

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان ، کرمان

چکیده

هدف این پژوهش بررسی رابطه فرهنگ سازمانی و مدیریت دانش در آموزش و پرورش شهر کرمان است که به صورت توصیفی و پیمایشی انجام یافته است. جامعه آماری در این پژوهش کارمندان سازمان آموزش و پرورش شهر کرمان است که 200 نفر بودند. نمونه گیری با استفاده از جدول مورگان انجام شد و 130 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. برای گردآوری داده ها در این پژوهش از دو پرسشنامه استفاده شد که پایایی پرسشنامه مدیریت دانش لاوسن با 24 گویه دارای پایایی 0.88 می باشد و پایایی پرسشنامه فرهنگ سازمانی کامرون کویین با 24 گویه دارای 0.91 پایایی می باشد که ضرایب (آلفا) کرونباخ نشان می دهد که پرسشنامه های به کار برده شده توسط محقق از پایایی بالایی برخوردار می باشد. تجزیه و تحلیل داده های این پژوهش از طریق نرم افزار Spss 20 و به کارگیری روش استنباطی همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام صورت گرفت. یافته های پژوهش حاکی از آن است که بین فرهنگ کارآفرینی، فرهنگ قبیله ای، فرهنگ بوروکراتیک با مولفه های مدیریت دانش به صورت کلی همبستگی معنادار وجود دارد. همچنین براساس نتایج تحلیل رگرسیون، از کل مقدار 29.1 درصدی ضریب تبیین متغیر ملاک، در گام اول تحلیل رگرسیون و دل 1 متغیر پیش بینی کننده فرهنگ کارآفرینی وارد معامله شد و با ضریب بتای 0.410، 23 درصد از تغییرات متغیر ملاک را تبیین کرد، در گام دوم و مدل 2 متغیر فرهنگ قبیله ای به آن اضافه شد و با ضریب بتای 0.227، 5.2 درصد از تغییرات متغیر ملاک را تبیین کرد و در گام سوم و مدل 3 متغیر نماد فرهنگ بوروکراتیک به آن اضافه شد و با ضریب بتای 0.414، 1.7 درصد از تغییرات متغیر ملاک را تبیین کرد ضمناً مولفه نماد فرهنگ بازاری پیش بینی کننده معناداری برای مدیریت دانش شناخته شد.

کلیدواژه ها

فرهنگ سازمانی، مدیریت دانش، آموزش و پرورش، شهر کرمان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.