اعتیاد به اینترنت براساس سبک های دلبستگی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم تربیتی، روانشناسی و مشاوره ایران
  • کد COI اختصاصی: PCCONF07_209
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 584
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی رسولی

دانشجوی کارشناسی ارشد، روانشناسی عمومی، دانشگاه پیام نور واحد بناب، تبریز، ایران

غلامحسین جوانمرد

دانشیار گروه روانشناسی-علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور واحد بناب، تبریز، ایران

چکیده

یکی از ویژگی های برجسته ارتباطات در دنیای معاصر این است که در مقیاسی جهانی صورت می گیرد. شبکه های اجتماعی مجازی به عنوان یکی از جدیدترین فناوری های ارتباطی ارائه دهندگان فضاای جهانی در حوزه های متعدد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی هستند که به کاربران برای حفظ روابط اجتماعی موجود، پیدا کردن دوستان جدید، تغییر و تکامل سایت ها و شریک و سهیم شدن در تجربه ها کمک می کنند و زمینه عضویت، فعالیت و مشارکت کاربران را فراهم می آورند. کاربران ایرانی بخصوص جوانان و نوجوانان از این بستر ارتباط جهانی به دور نمانده و در میان دیدگاه های متفاوت تأییدکننده و نفی کننده، با استقبال کم سابقه ای، حضور در فضای شبکه های اجتماعی مجازی را تجربه می کنند. شبکه های مجازی زیادی در جهان وجود دارند از جمله شبکه های مجازی مشهور می توان به فیس بوک، تلگرام، واتس آپ، وی چت، اینستاگرام، وایبر، تانگو و غیره اشاره داشت که در ایران کاربران زیادی دارند. وجود اثرات مثبت فضای مجازی از جمله دریافت اطلاعات، گذراندن اوقات فراغت، دوستیابی و غیره استفاده بیش از حد از این شبکه ها و نوع استفاده از آن ها اثرات و پیامدهای دیگری از جمله گوشه گیری، تکانشی بودن ، عملکرد شناختی مختل وغیره را می توان نام برد . با توجه به شیوع اعتیاد به اینترنت در بین قشر جوان و عواقب ناشی از آن و هم چنین تاثیرپذیری از سازه های مختف روانشناسی، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی رابطه ی سبک های دلبستگی با اعتیاد به اینترنت انجام شد.

کلیدواژه ها

اعتیاد به اینترنت، سبک دلبستگی، فضای مجازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.