مقایسه اثربخشی روش آموزش مهارت های زندگی و روش آموزش مؤلفه های تاب آوری در تغییر نگرش دانش آموزان مستعد گرایش به مواد مخدر
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: کنفرانس ملی سلامت اجتماعی در شرایط بحران
- کد COI اختصاصی: SHTCC01_017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 370
نویسندگان
استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان ایران، تهران
کارشناسی ارشد روانشناسی، کارمند بهزیستی
چکیده
هدف: مقایسه اثربخشی دو روش آموزش مهارت های زندگی و روش تاب آوری در تغییر نگرش دانش آموزان پسر دبیرستان های شهر اهواز نسبت به مواد مخدر بوده. مواد و روش ها: جامعه آماری شامل کلیه دانش آموزان پسر مقطع متوسطه دوم بوده، نمونه استخراج شده شامل 60 نفر از دانش آموزان که در بین سه گروه (دو گروه آمزمایشی و یک گروه گواه) به صورت تصادفی قرار گرفتند. گروه آزمایشی اول تحت 8 جلسه آموزش مؤلفه های تاب آوری و گروه آزمایشی دوم تحت 12 جلسه آموزش مهارت های زندگی، قرار گرفتند. یافته ها: نتایج این پژوهش نشان داد که آموزش مهارت های زندگی و آموزش مؤلفه های تاب آوری باعث تغییر نگرش دانش آموزان شدند. همچنین دو روش آموزشی در تغییر نگرش کلی و در خرده مقیاس شناختی و رفتاری تفاوت معناداری با هم ندارند. ولی در خرده مقیاس عاطفی روش تاب آوری تأثیر بیشتری نسبت به روش مهارت های زندگی داشته است. بحث و نتیجه گیری: نتایج نشان داد این که دو روش در بعد شناختی و رفتاری نگرش تفاوتی ندارند به این معنی است که قدرت دو روش در ابعاد شناختی و رفتاری م ساوی یا تقریباً مساوی است، اما در بعد عاطفی، روش تاب آوری تدثیر بیشتری داشته است، یعنی روش تاب آوری در بعد عاطفی نگرش قدرت بیشتری دارد، پس اگر هدف ما ایجاد نگرش منفی در بعد عاطفی نسبت به مواد مخدر است بهتر است از روش تاب آوری استفاده کنیم.کلیدواژه ها
مهارت زندگی، مهارت تاب آوری، نگرش، مواد مخدرمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.