باروری الیوین گابرونوریتهای چشمه قصابان (شمال شمال شرق کمپلکس الوند)با استفاده از عناصر شاخص موجود در کانیهای الیوین و پیروکسن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های دانش بنیان در علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: IESCONF02_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 701
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پیمان اسکندرنیا

کارشناسی ارشد زمین شناسی اقتصادی،دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم زمین

عادل ساکی

دانشیار، هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم زمین

محسن رضایی

استادیار، هیات علمی،دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم زمین

میرمحمد میری

استادیار، هیات علمی،دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم زمین

چکیده

سنگهای آذرین درونی چشمه قصابان در شمال غرب شهر همدان قرار دارند. این سنگها با ترکیب اليوين گابرونوریت، هورنبلند گابرو و بیوتیت گابرو به همراه مقداری کوارتز دیوریت و گرانودیوریت هستند که در طی مزوزوئیک به درون فیلیت های همدان نفوذ کرده اند. اليوين گابرونوریتها شامل پیروکسن، اليوینهای، پلاژیوکلاز، آمفيبول، بیوتیت، پیریت، کالکوپیریت، آپاتیت، مگنتیت و پیروتیت می باشند. آنالیزهای شیمیایی کانیها نشان میدهند که محتوای فورستريت اليوينها بين ۷۱-۷۷ درصد متغیر بوده و میزان منیزیم موجود در پیروکسن ها بیش از آهن می باشد. دما۔ فشار سنجی این الیوین گابرونوریتها نشان دهنده ی گستره ی دمایی بیش از ماگماهای الترامافیک دارای كانه زایی میباشد و همچنین فشار تشکیل محاسبه شده نشان دهنده ی ۶-۱۰ کیلوبار می باشد که این بیش از فشار تشکیل ماگماهای الترامافیک دارای کانه زایی است. توده اليوين گابرونوریتی چشمه قصابان به لحاظ میترال شیمی و عناصر شاخص موجود در کانی های الیوین و پیروکسن بیشترین شباهت را از میان کانسارهای مرتبط با الترامافیکها به کانسارهای اکسیدی ( Fe- TiOxides ) دارد.

کلیدواژه ها

چشمه قصابان، مجموعه پلوتونیک الوند، الیوین گابرونوریت، کانسارهای اکسیدی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.