تعیین پیکره‌بندی دانش در فرایند بین المللی شدن شرکتهای دانش بنیان ایران، مطالعه موردی تجهیزات پزشکی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت کسب و کارهای بین المللی، دوره: 3، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JIBA-3-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 426
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر ذاکری

استادیار دانشکده مدیریت، اقتصاد و مهندسی پیشرفت، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران

محمدصادق صارمی

پژوهشگر پژوهشکده مطالعات فناوری، تهران، ایران

چکیده

کسب‌وکار بین‌الملل شرکت‌های دانش‌بنیان برای رشد، نوآوری و بقای این شرکت‌ها اهمیت زیادی دارد. محدودیت‌های متعدد پیش‌ِروی شرکت‌های کوچک و متوسط در مسیر بین‌المللی شدن، اهمیت اکتساب دانش و یادگیری مداوم را دو چندان می‌کند. هدف این مقاله تعیین پیکره‌بندی (انواع و منابع) دانش در فرایند بین‌المللی شدنِ شرکت‌های دانش‌بنیان با تمرکز بر حوزه تجهیزات پزشکی پیشرفته است. بدین منظور با اتخاذ یک رویکرد کیفی، مصاحبه‌هایی در تابستان و پاییز سال ۱۳۹۸ با مدیران عامل هشت شرکت دانش‌بنیانِ صادرکننده در این صنعت صورت گرفت. نتایج تحلیل محتوا نشان می‌دهد دانش فناورانه و دانش بازار عمدتاً از دو روش تجربه مستقیم و یادگیری نیابتی یا واسطه‌ای حاصل شده است؛ ولی دانش بین‌المللی شدن به‌عنوان سومین حوزه دانشی مهم در میان این شرکت‌ها شکل نگرفته است تا بتواند نقش یکپارچه‌کنندگی دانش فناورانه و دانش بازاری را متناسب با استراتژی حضور شرکت در بازارهای بین‌المللی ایفا نماید. بااین‌حال، برخی شرکت‌های دارای تجربه و عملکرد صادراتی بالا، با تجربه مستقیم دانش اولیه‌ای در این حوزه کسب کرده و به نیاز خود برای تقویت دانش واقف شده‌اند. تقویت مشاورین، ایجاد شبکه‌های همکاری داخلی و بین‌المللی و زمینه‌سازی برای حضور مدیران دارای تجریبات بین‌المللی در شرکت‌ها، برخی راهکارهایی است که می‌تواند به تقویت پیکره‌بندی دانش در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان برای بین‌المللی شدن کمک نماید.

کلیدواژه ها

بین‌المللی شدن (M۱۶۰), یادگیری (D۸۳۰), نوآوری فناورانه (O۳۲۰)

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.