کاربرد تکنیک‌های تحقیق در عملیات در ارزیابی فن‌آوری اطلاعات در حوزه سلامت

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: نشریه پژوهش های سلامت محور، دوره: 4، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_HBR-4-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 397
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین باقریان

مرکز تحقیقات فن آوری اطلاعات در امور سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

فریده فروزنده

معاونت درمان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

کاربرد تکنیک‌های تحقیق در عملیات در ارزیابی فن‌آوری اطلاعات در حوزه سلامت   حسین باقریان۱*، فریده فروزنده۲   ۱. استادیار مدیریت اطلاعات سلامت، مرکز تحقیقات فن‌آوری اطلاعات در امور سلامت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران ۲. کارشناس مدارک پزشکی، معاونت درمان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران * نویسنده مسئول: اصفهان، خیابان هزار جریب، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، دانشکده مدیریت و اطلاع‌رسانی پزشکی، اتاق ۲۲۹ تلفن: ۰۳۱۳۷۹۲۵۱۵۶                                  Email: h_bagherian۱۹۲۴@yahoo.com      چکیده: مقدمه: تحقیق در عملیات به عنوان یک استراتژی ارزیابی می‌تواند در زمینه ارزیابی فن‌آوری اطلاعات در حوزه سلامت به طور مؤثر و کارآمدی به کار گرفته شود. این مطالعه با هدف بررسی کاربرد تکنیک‌های تحقیق در عملیات در ارزیابی فن‌آوری اطلاعات در حوزه سلامت انجام شد. روش بررسی: این مطالعه از نوع مروری بود. به منظور گردآوری داده‌ها، مطالعاتی که در زمینه استفاده از تحقیق در عملیات در ارزیابی فن‌آوری اطلاعات در حوزه سلامت، به زبان انگلیسی و در فاصله سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۸ در پایگاه‌های اسکوپوس، مدلاین و ساینس‌دایرکت منتشر شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. در مجموع تعداد ۲۵۱ مطالعه استخراج شد که از این تعداد، ۱۴ مطالعه از معیارهای لازم برای ورود به این پژوهش برخوردار بودند.  یافته‌ها: نتایج نشان داد تکنیک‌های مختلف تحقیق در عملیات همچون شبیه‌سازی، فرآیند تجزیه و تحلیل سلسله مراتبی، برنامه‌ریزی خطی و تحلیل پوششی داده‌ها در زمینه ارزیابی فن‌آوری اطلاعات در حوزه سلامت کاربرد داشتند. در میان این تکنیک‌ها، تکنیک شبیه‌سازی بیشترین کاربرد را داشت. بحث و نتیجه‌گیری: تکنیک‌های تحقیق در عملیات با ارائه رویکردهای دقیق علمی در فرآیند تصمیم‌گیری مدیران در عرصه‌های مختلف از جمله بهداشت و درمان از آزمون و خطا در فرآیند انتخاب جلوگیری می‌کنند و زمینه کاهش هزینه‌ها را فراهم می‌آورند.   واژگان کلیدی: ارزیابی، تحقیق در عملیات‌، فن‌آوری اطلاعات سلامت   ارجاع: باقریان حسین، فروزنده فریده.  کاربرد تکنیک‌های تحقیق در عملیات در ارزیابی فن‌آوری اطلاعات در حوزه سلامت. مجله پژوهش­های سلامت محور ۱۳۹۷؛ ۴(۴): ۹۸-۳۸۳.  

کلیدواژه ها

Assessment, Operational research, Health information technology, ارزیابی, تحقیق در عملیات‌, فن‌آوری اطلاعات سلامت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.