سال انتشار: 1397
محل انتشار: نشریه پژوهش های سلامت محور، دوره: 4، شماره: 1
کد COI مقاله: JR_HBR-4-1_008
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 10
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 13 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله امکانسنجی پیادهسازی بودجهریزی مبتنی بر عملکرد در دانشگاه علوم پزشکی ایران
چکیده مقاله:
امکانسنجی پیادهسازی بودجهریزی مبتنی بر عملکرد در دانشگاه علوم پزشکی ایران
عزیز رضاپور۱، سید کامران سلطانی عربشاهی۲، جلیل کوهپایهزاده۳، ارسلان غلامی ثمرین۴ *
۱. دانشیار، گروه اقتصاد سلامت، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
۲. استاد، گروه آموزش پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
۳. استاد، گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
۴. کارشناس ارشد، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
* نویسنده مسئول: تهران، خیابان ولیعصر، بالاتر از میدان ونک، خیابان رشید یاسمی، پلاک ۴، دانشکده مدیریت و اطلاعرسانی پزشکی، مرکز تحقیقات علوم مدیریت و اقتصاد سلامت
تلفن: ۰۲۱۸۸۶۷۱۶۱۴ Email: Gholamihe@gmail.com
چکیده:
مقدمه: دانشگاهها در راستای اجرای سیاستهای دولت وظیفه دارند تا نظام بودجهریزی خود را از برنامهای به بودجهریزی بر مبنای عملکرد تغییر دهند. در این پژوهش به امکانسنجی پیادهسازی بودجهریزی مبتنی بر عملکرد در دانشگاه علوم پزشکی ایران پرداخته شد.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بود که به شیوه مقطعی در سال ۱۳۹۷ انجام شد. جامعه آماری را کلیه کارکنان مالی، کارشناسان بودجه، کارشناسان حسابداری دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشکدههای تابعه به تعداد ۱۰۸ نفر تشکیل دادند. از پرسشنامه محقق ساخته دارای ابعاد توانایی، اختیار و پذیرش برای گردآوری دادهها استفاده گردید. از آزمون همبستگی پیرسون برای تحلیل دادهها استفاده شد. دادهها در نرمافزار آماری SPSS نسخه ۲۰ وارد شدند.
یافته ها: هر سه معیار توانایی، اختیار و پذیرش برای پیادهسازی بودجهریزی مبتنی بر عملکرد در سطح متوسط قرار داشتند. بین متغیر پذیرش و گروه سنی پاسخدهندگان ارتباط معکوس و معناداری وجود داشت. بین متغیر پذیرش انگیزشی و گروه سنی و سابقه خدمت پاسخدهندگان ارتباط معکوس و معناداری وجود داشت (0/05>P).
بحث و نتیجهگیری: پیادهسازی بودجهریزی مبتنی بر عملکرد در جامعه مذکور، در گرو ایجاد تخصص و مهارت لازم جهت محاسبه بهای تمام شده خدمات ارائه شده، استاندارد بودن رویههای درونسازمانی و برونسازمانی، مطرح بودن انگیزهها و مشوقهایی برای شروع و اجرای مناسب فرآیند بودجهریزی مبتنی بر عملکرد میباشد.
واژگان کلیدی: بودجهریزی مبتنی بر عملکرد، توانایی، اختیار، پذیرش، آموزش دانشجویان
ارجاع: رضاپور عزیز، سلطانی عربشاهی سید کامران، کوهپایهزاده جلیل، غلامی ثمرین ارسلان. امکان سنجی پیادهسازی بودجهریزی مبتنی بر عملکرد در دانشگاه علوم پزشکی ایران. مجله پژوهش های سلامتمحور ۱۳۹۷؛ ۴(۱): ۲۱-۱۰۹.
کلیدواژه ها:
Performance-based budgeting, Ability, Discretion, Acceptance, Students training, بودجهریزی مبتنی بر عملکرد, توانایی, اختیار, پذیرش, آموزش دانشجویان
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1139503/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:رضاپور، عزیز و سلطانی عربشاهی، سیدکامران و کوهپایه زاده، جلیل و غلامی ثمرین، ارسلان،1397،امکانسنجی پیادهسازی بودجهریزی مبتنی بر عملکرد در دانشگاه علوم پزشکی ایران،،،،،https://civilica.com/doc/1139503
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1397، رضاپور، عزیز؛ سیدکامران سلطانی عربشاهی و جلیل کوهپایه زاده و ارسلان غلامی ثمرین)
برای بار دوم به بعد: (1397، رضاپور؛ سلطانی عربشاهی و کوهپایه زاده و غلامی ثمرین)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.