نگرش پرستاران شاغل در بیمارستان های شهر کرمانشاه نسبت به جو ایمنی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه بهداشت کار و ارتقای سلامت، دوره: 3، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_OHHP-3-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 375
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد یارمحمدی

دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

یونس سهرابی

دانشگاه علوم پزشکی شیراز

حسین سلیمی

دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

آرمان محمدی

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

احسان محمدی

دانشگاه علوم پزشکی قزوین

چکیده

مقدمه: جو ایمنی در واقع بینش­های مشترک کارکنان در مورد نحوه مدیریت ایمنی در یک مکان و زمان خاص می­باشد. یکی از مشاغل پر مخاطره شغل پرستاری بوده که توجه به مسائل ایمنی در این حرفه ضروری می­باشد. این پژوهش با هدف نگرش پرستاران شاغل در بیمارستان­های شهر کرمانشاه نسبت به جو ایمنی انجام گردید. روش بررسی: پژوهش حاضر به روش توصیفی–تحلیلی بر روی 112 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان­های شهر کرمانشاه انجام گرفت. جهت جمع­آوری اطلاعات از پرسشنامه دو قسمتی که قسمت اول مربوط به مشخصات دموگرافیکی و شغلی پرستاران و قسمت دوم  پرسشنامه جو ایمنی پرستاران بود. پس از جمع­آوری اطلاعات، داده­ها با استفاده از نرم افزار آماریSPSS16  مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته­ها: نتایج نشان داد که میانگین و انحراف معیار جو ایمنی در پرستاران در مطالعه حاضر 56/0±06/3 بدست آمد. بین تمامی عامل­ها با یکدیگر به جز فرسودگی تجمعی با گزارش­دهی خطاها و اشتباهات ارتباط معنی­دار آماری وجود داشت. جو ایمنی در بین مردان و زنان تقریبا برابر بود، همچنین در افراد مجرد بیشتر از افراد متاهل بود. در شیفت صبح بیشترین جو ایمنی در محیط کار حاکم می­باشد. همچنین افرادی که شغل دوم داشتند جو ایمنی بیشتری داشتند. نتیجه­گیری: نتایج مطالعه ما نشان داد که جو ایمنی در پرسنل پرستاری مورد بررسی از وضعیت مطلوبی برخوردار نبود، لذا توصیه می­شود با انجام آموزش مسائل ایمنی، برگزاری کلاس­های تخصصی ایمنی، تنظیم زمان کار–استراحت و... باعث بهبود جو ایمنی و تاثیر آن بر بهبود عملکرد ایمنی کمک کرد.  

کلیدواژه ها

Nurse, Safety Climate, Hospital, Kermanshah, پرستار, جو ایمنی, بیمارستان, کرمانشاه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.