بررسی رابطه بین رضایت شغلی و شیوع اختلالات اسکلتی– عضلانی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه طب پیشگیری، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JPMH-6-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 344
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی اسحقی ثانی

Department of Occupational Medicine, Faculty of Medicine, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

احمد محبی

MSC, Environmental Science Management, Islamic Azad University Science and Research Branch, Zahedan, Iran

مهدی زارع

Department of Occupational Health, Social Determinants on Health Promotion Research Center, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

تیمور آقاملایی

Department of Health Promotion and Education, Cardiovascular Research Center, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

مرضیه خادمیان

BSC, Midwifery, Bandar Abbas Health Center, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

موسی سلیمانی احمدی

Department of Biology and Vector Control, Social Determinants on Health Promotion Research Center, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

چکیده

هدف: رضایت شغلی یکی از عوامل روانی– اجتماعی است که ممکن است در بروز اختلالات اسکلتی– عضلانی نقش داشته باشد. به همین منظور این پژوهش به بررسی رابطه بین رضایت شغلی و شیوع علائم اختلالات اسکلتی- عضلانی در بین کارکنان منطقه‌ ویژه اقتصادی صنایع معدنی وفلزی خلیج فارس انجام شد. روش‌ها: تحقیق حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی است که بر روی 400 نفر از کارکنان منطقه‌ ویژه اقتصادی صنایع معدنی وفلزی خلیج فارس انجام شد. ابزار پژوهش پرسشنامه رضایت شغلی (اسپکتور) و پرسشنامه شیوع اختلالات اسکلتی– عضلانی (نوردیک) می‌باشد. اطلاعات جمع‌آوری شده از طریق نرم‌افزار آماری SPSS و رگرسیون لجستیک­ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج:  یافته‌های حاصل از این تحقیق نشان می‌دهد بین امتیاز کلی رضایت شغلی و علائم کلی اختلالات اسکلتی– عضلانی رابطه معناداری وجود ندارد. اما بین رضایت شغلی با علائم اختلالات اسکلتی عضلانی در گردن، آرنج، باسن و ران رابطه معناداری وجود دارد (05/0> P-Value). نتیجه گیری: با توجه به اینکه این پژوهش نشان داد بین رضایت شغلی و شیوع علائم برخی از اختلالات اسکلتی– عضلانی رابطه معناداری وجود دارد، می توان با افزایش سطح رضایت شغلی از شیوع این اختلالات کاست. بر این اساس می توان گفت بهبود حقوق و دستمزد، پاداش و ارتقاء ابزارهای مناسبی جهت کاهش اختلالات اسکلتی– عضلانی می‌باشند.  

کلیدواژه ها

Job Satisfaction, Musculoskeletal Disorders, Prevalence, Workers., رضایت شغلی, اختلالات اسکلتی عضلانی, شیوع, کارکنان.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.