ارزش پروفیلاکسی ایدز در پیشگیری از انتقال مادر به جنین

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه طب پیشگیری، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JPMH-7-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 293
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فیض الله منصوری

Factually of Medicine, Kermanshah University of Medical Science, Kermanshah, Iran.

عاصفه عباس زاده

Asefeh Abbaszadeh, Kurdistan University of Medical Sciences, Kurdistan, Iran.

چکیده

هدف: از آنجائی که بیماری ایدز در سنین باروری شایع و در سال‌های اخیر تعداد آن رو به افزایش بوده است، هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه مصرف پروفیلاکسی پری‌ناتال، با ابتلای به ایدز، در کودکان مادران مبتلا به ایدز، در کرمانشاه طی سال‌های 1384 تا 1396 بود.  روش‌ها: مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر از نوع گذشته‌نگر بود ابزار گردآوری داده‌ها چک‌ لیست تهیه شده از ریسک‌فاکتورهای انتقال ویروس ایدز از مادر به فرزند بود. جامعه پژوهش 66 نفر از کودکان دارای ماداران مبتلا به ایدز، از میان بیماران مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در کرمانشاه بود. اطلاعات این کودکان با مطالعه پرونده بیمار ثبت شد. با والدین 44 نفر از کودکان اچ آی وی منفی جهت انجام مجدد سرولوژی ایدز، تماس گرفته شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS تجزیه و تحلیل شدند. نتایج: نتایج نشان داد رابطه معناداری بین سال تولد کودک، میزان بهره‌مندی مادر از پروفیلاکسی و اولین CD4 مادر پس از زایمان با انتقال ویروس ایدز به نوزاد وجود دارد (05/0˂P-Value)، اما بین سطح تحصیلات مادر و بهره‌مندی او از پروفیلاکسی (05/0˂P-Value)، و همچنین بین نحوه زایمان، نحوه شیردهی، سن حاملگی خانم باردار، سیگار کشیدن، اعتیاد تزریقی با انتقال ویروس ایدز از مادر به فرزند (05/0˂P-Value)، ارتباط معناداری وجود ندارد. به علاوه، بین سن حاملگی مادر در زمان زایمان و وزن کودک بدو تولد با انتقال ویروس ایدز از مادر به فرزند ارتباط معناداری مشاهده شد(05/0˂P-Value). نتیجه‌گیری: از آنجائی که پروفیلاکسی پری‌ناتال می‌تواند اثرات مثبتی بر کاهش  انتقال ویروس ایدز از مادر به فرزند داشته باشد؛ ضروریست است پرسنل پزشکی بکارگیری این روش را نیز مدنظر قرار دهند. کلیدواژه‌ها: پری‌ناتال، پروفیلاکسی، ویروس ایدز.

کلیدواژه ها

Perinatal, Prophylaxis, HIV., پری‌ناتال, پروفیلاکسی, ویروس ایدز.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.