خدمات تله‌مدیسین برای زنان مبتلا به دیابت بارداری در دوران همه‌گیری COVID-19: مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه طب پیشگیری، دوره: 7، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JPMH-7-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه مرادی

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران

اکرم قدیری اناری

دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد، یزد، ایران.

بهناز انجذاب

دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد، یزد، ایران.

چکیده

هدف: شیوع ویروس نوظهور COVID-19 از فوریت‌های سلامت عمومی است و زنان باردار مبتلا به دیابت بارداری در خطری مضاعف برای ابتلا به این ویروس قرار دارند. با توجه به الزام قرنطینه و محدودیت ارتباط فیزیکی و نیاز زنان باردار مبتلا به دیابت بارداری به دریافت خدمات و مراجعات مکرر، این مطالعه با هدف ارزیابی کاربرد خدمات تله‌مدیسین برای زنان مبتلا به دیابت بارداری در شیوع ویروس COVID-19 انجام شد. منابع داده‌ها:  در مطالعه مروری حاضر جستجو در پایگاه‌های PubMed، Google Scholar،Scopus ، ScienceDirect،  Wiley Online Libraryو Springer با کلمات کلیدی COVID-19 و دیابت بارداری در ترکیب با کلمه تله‌مدیسین انجام و نتایج مطالعات سال‌های 2011 تا 2020 بررسی شد. روش‌های انتخاب برای مطالعه:  در جستجوی الکترونیک 61 مقاله و 5 دستورالعمل فارسی و انگلیسی زبان بازیابی شد. پس از حذف مقالات تکراری و قدیمی و بررسی عنوان و چکیده مقالات، 6 مقاله­ ی انگلیسی زبان و 3 دستورالعمل تجزیه و تحلیل شد. ترکیب مطالب و نتایج:  براساس نتایج، ویزیت‌های حضوری باید با زمان‌های مناسب سونوگرافی همراه باشد. غربالگری دیابت پس از زایمان، 6-3 ماه به تعویق بیافتد. خدمات تله‌مدیسین در مقایسه با مراقبت معمول با کاهش پلی‌هیدرآمنیوس، پارگی زودرس پرده‌های جنینی، تولد زودرس، سزارین اورژانسی و آسفیکسی نوزادی در زنان مبتلا به دیابت بارداری همراه بود. نتیجه‌گیری: استفاده از تله‌مدیسین برای زنان مبتلا به دیابت بارداری در شرایط شیوع کرونا ویروس روشی مناسب و مقرون به صرفه در پیشگیری از ابتلا به بیماری، کاهش خطرات دیابت بارداری و همچنین کاهش اضطراب آنان است. کلیدواژه‌ها: دیابت بارداری، باردار، کووید 19، تله‌مدیسین.

کلیدواژه ها

Gestational Diabetes, Pregnancy, COVID-19, Telemedicine., دیابت بارداری, باردار, کووید 19, تله‌مدیسین.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.