کاربرد روش های پردازش تصاویر ماهواره ها در مطالعات پوشش گیاهی استان گیلان
- سال انتشار: 1379
- محل انتشار: همایش ملی مدیریت جنگلهای شمال و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: NFMSDN01_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1531
نویسندگان
کاشناس پژوهشی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری
عضو هیئت علمی و معادن طرح و توسعه مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری
چکیده
با توجه به روندرو به گسترش تخریب جنگلهای شمال کشور مطالعه وضعیت پوشش گیاهی مناطق شمالی جهت شناخت عوامل موثر در تخریب اجتناب ناپذیر می باشد یکی از روشهای کارا و مفید در مطالعات پوشش گیاهی پردازش تصویر ماهواره ای بوده که در این روشعلاوه بر شناخت وضعیت موجود م یتوان با مقایسه این وضعیت با وضعیت پوشش گیاهی در سالهای اخیر پی به روند تخریب و همچنین عوامل موثر در تخریب برده که با شناسایی این عوامل گام بسیار مهمی در جهت مهار تخریب و احیای جنگلهای شمال کشور برداشته می شود با توجه به موارد فوق مطالعه ای در جهت شناخت وضعیت پوشش گیاه استان گیلان با استفاده از پردازش تصاویر ماهواره ای در فاز شناخت صورت گرفته است دراین مطالعه پس از انجام عملیات مقدماتی اماده سازی تصاویر ماهواره ای روشهای مختلف طبقه بندی مورد ازمون قرارگرفت. با درنظر گرفتن سطح منطقه نوع مطالعه فاز شناخت و عدم انطباق زمان تصویربرداری 1991-1987 و زمان مطالعه 1999 روش density slicing در شاخصهای پوشش گیاهی NDVI مناسب ترین روش شناخت شد. دراین مطالعه پوشش گیاهی استان گیلان در شش کلاس جنگلهای متراکم نیمه متراکم و مخروبه اراضی کشاورزی اراضی بدون پوشش گیاه و مناطق شهری و اراضی پوشیده از ابهای سطحی طبقه بندی گردید.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- تعیین مقدار بهینه مواد آلی اضافه به خاک از نظر موثر بودن در تراکم خاک
- تاثیر کود دامی و تردد تایر تراکتور بر تراکم خاک رسی با اندازه گیری جرم مخصوص
- ارزیابی ظرفیت برد منابع آب در تالابهای شهری با هدف مدیریت بهینه منابع آب
- ارائه مدل مدیریت ریسک برای استخرهای آبگرم معدنی براساس شاخص سلامت ، ایمنی و محیط زیست
- ارزیابی اثر تغییر کاربری اراضی از جنگل به کشاورزی بر برخی ویژگی فیزیکی و شیمیایی خاک در اراضی جنگلی فندوقلو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.