بررسی رشد و سازگاری پالونیا فورتونی: P.fortunel
- سال انتشار: 1379
- محل انتشار: همایش ملی مدیریت جنگلهای شمال و توسعه پایدار
- کد COI اختصاصی: NFMSDN01_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 5489
نویسندگان
عضو هیئت علمی و رئیس باغ گیاه شناسی و هرباریوم گرگان
چکیده
گونه های پالونیا از درختان سریع الرشد بومی کشور چین هستند چوب و تنه قابل استفاده در صنعت نجاری جهت ساخت مبلمان، تخته لایه، کبریت و کاغذ و کارتن، هواپیماو گلایدر و ادوات موسیقی تولید می کنند. پالونیا از درختان خیلی مناسب برای جنگلکاری سریع، توسعه فضای سبز شهر و وروستا و کشت توام با انواع گیاهان زراعی رایج است برگها و گل اذین پالونیا در تولید کمپوست و تغذیه دام مصرف شده انواع ترکیبات دارویی از آن استخراج می کنند گلهای درشت پالونیا گرده زا و شهدزاست. یکی از گونه های پالونیا Paulownia fortunei جهت تحقیق و بررسی و کشت و توسعه انتخاب و در ایستگاه تحقیقات پالونیا واقع در جنگل شصت کلاته گرگان مورد ازمایش بررسی امکان رشد وسازگاری قرارگرفته است اینتحقیق در دو تیمار و با یک تکرار در 6 پلات ازمایشی و فواصل کاشت 4×6 متر و 5×8متر و 6×10 متر انجام و در هرسال یکبار کیفیت رشد و شادابی بویژه رشد طولی و قطری تمام درختان اندازه گیری شده است.نتایج تحقیقات نشان داده است که درختان پالونیا 5 ساله با فاصله کاشت 4×6 متر تا 16 متر ارتفاع و 24/2 سانتی متر قطر برابر سینه پیدا کرده اند و بطور متوسط درختان 5 ساله پالونیا با فاصله کاشت سه گانه ارتفاعی در حدود 10/24 متر و قطری برابر 23/5 سانتی متر پیدا کرده اند لذا کاشت پالونیا در منطقه بسیار موفق و از دو جنبه اکولوژیکی و صرفه اقتصادی قابل توصیه است.کلیدواژه ها
کمپوست paulownia، شصت کلاته ، compostمقالات مرتبط جدید
- تعیین مقدار بهینه مواد آلی اضافه به خاک از نظر موثر بودن در تراکم خاک
- تاثیر کود دامی و تردد تایر تراکتور بر تراکم خاک رسی با اندازه گیری جرم مخصوص
- ارزیابی ظرفیت برد منابع آب در تالابهای شهری با هدف مدیریت بهینه منابع آب
- ارائه مدل مدیریت ریسک برای استخرهای آبگرم معدنی براساس شاخص سلامت ، ایمنی و محیط زیست
- ارزیابی اثر تغییر کاربری اراضی از جنگل به کشاورزی بر برخی ویژگی فیزیکی و شیمیایی خاک در اراضی جنگلی فندوقلو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.