تجزیه‌وتحلیل نقش مدیریت دانش در مدیریت زنجیره تأمین پایدار با رویکرد مدل‌سازی ساختاری تفسیری (ISM) (مطالعه موردی: سازمان جهاد کشاورزی استان یزد)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت زنجیره تامین، دوره: 22، شماره: 67
  • کد COI اختصاصی: JR_SCMJ-22-67_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 376
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین صیادی

گروه مدیریت/ دانشگاه میبد

سید حبیب اله میرغفوری

دانشیارگروه مدیریت، دانشکده اقتصاد، مدیریت و حسابداری،دانشگاه یزد

محمدعلی یاوری

کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، دانشگاه علم و هنر یزد

سپیده ثقفی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان

چکیده

در عصر حاضر، سازمان‌ها و شرکت‌ها درصدد هستند تا اقدامات پایداری را در کارکردهای اساسی خود مدنظر قرار دهند. یکی از این اقدامات ارزیابی تأمین‌کنندگان برمبنای شاخص‌های پایداری است. همچنین، سازمان‌ها بایستی دانش و اطلاعات کافی در رابطه با زمینه کاری خود و توسعه پایدار را داشته باشند تا بتوانند در مسیر پیاده‌سازی اقدامات پایداری گام نهند. برای این منظور، یکی از مهم‌ترین عواملی که تأثیر فراوانی بر پیاده‌سازی زنجیره تأمین پایدار دارد، مدیریت دانش است. ازآنجاکه مدیریت دانش نقش مهمی در پیشبرد اهداف سازمان‌های موفق دنیا داشته است، بنابراین، می‌توان بیان کرد که به‌منظور دستیابی به پایداری زنجیره تأمین می‌توان از مدیریت دانش بهره جست. هدف تحقیق حاضر تجزیه‌وتحلیل نقش مدیریت دانش در مدیریت زنجیره تأمین پایدار با رویکرد مدل‌سازی ساختاری تفسیری است. برای این کار، پس از مطالعه ادبیات پژوهش و مصاحبه با خبرگان، 19 عامل مؤثر بر پیاده‌سازی مدیریت دانش در زنجیره تأمین پایدار، شناسایی گردید. سپس این عوامل در قالب پرسشنامه‌ی ISM تدوین و میان خبرگان توزیع شد. پس از تحلیل داده‌ها و ترسیم مدل ساختاری برای عوامل مؤثر بر پیاده‌سازی مدیریت دانش در زنجیره تأمین پایدار، 19 متغیر در 12 سطح دسته­بندی شدند. در تجزیه‌وتحلیل Micmac، متغیر وابسته و مستقل و متغیرهای پیونددهنده که رابطه دوطرفه با دیگر عوامل دارند نیز مشخص گردید.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات, مدیریت زنجیره تأمین, پایداری, مدیریت زنجیره تأمین پایدار, مدل‌سازی ساختاری تفسیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.