بررسی تاثیر فرهنگ بر معماری معاصر (نمونه موردی ایران)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش تدبیر معماری، شهرسازی، عمران و جغرافیا در توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: AUCS03_021
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1712
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صغری خیرخواه

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشگاه پیام نور واحد عسلویه

حمیدرضا عامری سیاهویی

دکترای معماری و شهرسازی از فرانسه، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور

چکیده

در هرجامعه ارزش هایی وجود دارد که فرهنگ نامیده می شود در واقع می توان گفت فرهنگ از مجموعه ای آداب و رسوم درونی یک جامعه است که با معماری ارتباطی دو سویه دارد و از ارکان معماری بوده و در هر بازه تاریخی می توان اثر آن را بر معماری آن دوره مشاهده کرد. با توجه به این نکته که معماری هنری اجتماعی است پس دوره گذار از سنت به مدرنیته ایران که تقریبا از یک قرن پیش شروع شده، مانند دیگر عوامل اجتماعی که تحت تاثیر قرار داده معماری را نیز تحت شعاع قرارداده است. و موجب دگرگونی هایی در زندگی و فرهنگ ایرانی و به دنبال آن در معماری ایرانی شده است. و شاهد آن هستیم که درهمه شهرهای ایران با اقلیم ها و خرده فرهنگ های مختلف، با برداشتی ظاهری از نمونه های خارجی، بناهایی سر برآورده که سبب تنزل معماری ایرانی شده است.در این مقاله که به روش کتابخانه ای اسنادی تهیه شده، هدف آن است که تاثیر این اتفاقات بر فرهنگ و به تبع آن برمعماری معاصرایران بررسی شده و به سوالاتی مبنی بر این که اتفاقات تاریخی و سیاسی و اجتماعی معاصر چه تاثیری بر معماری ایران داشته؟ و آیا این معماری پاسخ گوی نیازهای مادی و معنوی بوده است؟ و یکی از دغدغه های معماری امروز ایران که چگونه بین معماری سنتی با شکوه و کاربردی و والای گذشته خود و سرعت مدرنیته و تکنولوژی های نوین، ارتباطی متعادل برقرار کند و راه کاری جهت استفاده از معماری بومی و فرهنگ ملی با توجه به نیازها و شرایط زمان حاضر ارایه دهد و میراثی در خور شان برای نسل آینده ایران داشته باشد.

کلیدواژه ها

فرهنگ ،هویت، معماری معاصر، معماری ایرانی اسلامی، معماری سنتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.