بررسی هویت معماری ایران جهت چند عملکردی و انعطاف پذیری فضاها

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش تدبیر معماری، شهرسازی، عمران و جغرافیا در توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: AUCS03_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد بهزادپور

استادیار و عضو هییت علمی تمام وقت گروه معماری دانشگاه فنی مهندسی، واحد هشتگرد دانشگاه آزاد اسلامی، هشتگرد البرز، ایران

سید حسن حسینی

مربی و عضو هییت علمی گروه عمران دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه رجا، قزوین، قزوین، ایران

سروین بابااحمدی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه رجا قزوین، قزوین، ایران

چکیده

معماری امروز ایران بر خلاف معماری گذشته یک پارچه و یک دست نیست. به بیان بهتر برای حضور در جامعه معماری ایرانی، چیزی برای گفتن از فرهنگ و هویت در زمان خودش ندارد زیرا معماری غربی بدون دانش به تنهایی جایگزین معماری سنتی ایران شده است و آن هویت از سطح شهر گرفته شده است. با نگاهی ویژه به معماری چند سال اخیر می توان کمبود اصول و مبانی درست در معماری معاصر و هرج و مرج را به راحتی دریافت. مفهوم فرهنگ و تربیت، آماده ساختن فرد است به نوعی که نسبت به محیطی که در آن واقع می شود سازگار باشد و بتواند در آن دخل و تصرف داشته باشد. این امر باید ازکودکی واقع شود و توقفی نداشته باشد. بر این اساس پژوهش حاضر در پی یافتن اصولی بر اساس مبانی موجود در معماری گذشته و همچنین با تاکید بر رفتارهای روزمره ی انسان ایرانی، برای جهت دادن بهمعماری معاصر ایران است تا بتوان بر اساس اصول و قواعد به دست آمده و تلفیق آن ها با تکنولوژی روز، پاسخگوی نیازهای انسان امروز باشد و همینطور برای حضور در جامعه جهانی معماری حرفی برای گفتن داشته باشد. در این پژوهش روش تحقیق توصیفی تحلیلی قرار داده و همچنین با بررسی نظریات ارایه شده برخی از صاحب نظران، اندیشمندان و معماران نتیجه ای برداشت شده است که بر اساس بررسی این نظریات بیان شده به پاسخی در برابر مسیله ی چند عملکردی و انعطاف پذیری فضاها رسیده.

کلیدواژه ها

معاصر، سنت، فرهنگ، معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.