تحلیل ترمودینامیکی و اگزرژیک سیکل تبرید جذبی بر پایه انرژی خورشیدی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز، دوره: 49، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TUMECHJ-49-3_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 313
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جاماسب پیرکندی

دانشیار، مجتمع دانشگاهی هوافضا، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

محمد امیان

دانشجوی دکتری، مجتمع دانشگاهی هوافضا، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

شهرام خداپرست

کارشناس ارشد، مجتمع دانشگاهی هوافضا، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران، ایران

چکیده

استفاده از انرژی خورشید در چرخه تبرید از جمله روش­های نوین در افزایش ضریب عملکرد چرخه و استفاده از انرژی­های پاک می­باشد. هدف از ارائه این مقاله شبیه­سازی پارامتری و تحلیل عملکرد یک چرخه تبرید جذبی آب - لیتیم برومایدی مجهز به دریافت کننده خورشیدی از دیدگاه ترمودینامیکی و اگزرژی می‌باشد. در این تحقیق اثر پارامترهای مختلف بر روی ضریب عملکرد چرخه ، میزان انتقال حرارت در ژنراتور، بازده اگزرژی و تغییرات اگزرژی کل سیستم بررسی شده است.نتایج تحقیق نشان می­دهد که در یک دمای مشخص برای عملگر و چگالنده، شدت تابش بهینه­ای وجود دارد که در آن تغییرات کل اگزرژی سیستم کمینه شده و ضریب عملکرد سیستم و بازده اگزرژی آن به بیشینه مقدار خود می­رسد.نتایج نشان می­دهد زمانیکه دمای اواپراتور در محدوده­ی 4 تا 10 درجه سلسیوس و دمای چگالنده در محدوده­ی 33 تا 39 درجه سلسیوس قرار داشته باشد، بیشینه ضریب عملکرد برای چرخه تک اثره در محدوده­ی 75/0 تا 80/0 قرار می­گردد. همچنین بررسی­ها نشان می­دهدکه بیشینه بازده اگزرژی برای سلسیوس تبرید تک اثره در محدوده­ی 13تا 7/23 درصدمی­باشد.

کلیدواژه ها

تبرید جذبی, آنالیز اگزرژی, انرژی خورشیدی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.