مطالعه تجربی و عددی توزیع ضخامت و ارتفاع کنگره در فرآیند هیدروفرمینگ بیلوز فلزی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز، دوره: 50، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TUMECHJ-50-1_020
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یونس قدیری

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اراک، اراک، ایران

مهدی صفری

دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی اراک، اراک، ایران

چکیده

بیلوزهای فلزی کاربرد بسیار زیادی در صنایع مختلف از جمله صنایع نفت و گاز دارند. در سال­های اخیر، فرآیندهای مختلفی از جمله روش­های مکانیکی و هیدروفرمینگ برای تولید بیلوزها ارائه گردیده­اند. فرآیند هیدروفرمینگ یکی از بهترین روش­های تولید بیلوزهای فلزی با ویژگی­های مورد انتظار می باشد. در این مقاله به بررسی تجربی و عددی فرآیند ساخت قطعه بیلوز از جنس فولاد زنگ نزن 304پرداخته شده است.بدین منظور اثر برخی پارامترهای فرآیند شامل فشار داخلی، کورس قالب، شعاع گوشه قالب، ضریب اصطکاک، ضخامت و طول لوله بر قابلیت شکل­پذیری بیلوز فلزی مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج نشان می­دهند که با افزایش فشار داخلی و همچنین طول کورس قالب، ارتفاع کنگره افزایش یافته و ضخامت قطر خارجی بیلوز کاهش پیدا می­کند. به علاوه سایر بررسی­های عددی نشان می­دهند که با کاهش ضریب اصطکاک و همچنین ضخامت و طول اولیه لوله، ارتفاع کنگره افزایش یافته و ضخامت نقطه واقع بر تاج کنگره کاهش می­یابد.لازم به ذکر است که  تطابق مناسبی بین نتایج حاصل از کار تجربی و شبیه­سازی­های عددی حاصل گردید که نشان از دقت خوب شبیه‌سازی­های عددی انجام شده دارد. 

کلیدواژه ها

هیدروفرمینگ, بیلوز فلزی, ارتفاع کنگره, توزیع ضخامت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.