بررسی تجربی و اجزای محدود در عیب‌یابی لوله‌های کامپوزیتی زمینه پلیمری با استفاده از آزمون غیرمخرب حرارت‌نگاری مادون‌‌قرمز

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز، دوره: 50، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TUMECHJ-50-1_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 337
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کریم جمالی

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

یوسف مظاهری

استادیار، گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلی سینا همدان، همدان، ایران

مهدی کریمی زارچی

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مواد، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

یونس مظاهری

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مواد، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

محمدرضا حاتمی

کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مواد، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

در این مقاله به ارزیابی حرارت‌نگاری مادون‌قرمز در شناسایی عیوب زیرسطحی لوله‌های مواد مرکب زمینه پلیمری ساخته شده به روش رشته پیچی، پرداخته شد. در این روش به‌منظور تحریک نمونه، شار گرمایی به سطح قطعه، اعمال ‌شده و با پردازش پاسخ حرارتی عیوب شناسایی شدند. بررسی تجربی به وسیله تحریک هوای گرم و تحریک نوری پالس و مدوله شده بر روی نمونه‌های ساخته‌ شده با نقص‌های کنترل‌ شده رایج در مواد مرکب صورت گرفت. از تحلیل نتایج برای تعیین دقیق موقعیت و ابعاد عیوب استفاده و مشاهده شد که در نمونه‌های با ضخامت 4 میلی‌متر نقص الیاف خشک با حداقل اندازه 30×40 میلی متر و نقص‌های جدایش بین لایه‌ای و نفوذ مواد ناخواسته با حداقل اندازه 25×25 میلی‌متر به‌وضوح قابل شناسایی و اندازه‌گیری بودند. ارزیابی الگوی تحریک نشان داد که در نمونه­های مورد بررسی با توجه به نوع ساختار استوانه‌ای و امکان اعمال سیال حرارتی به درون آن، روش تحریک هوای گرم به وسیله دمنده روشی قابل اعتماد بود و نتایج مطمئنی را ارائه داد.

کلیدواژه ها

آزمون غیرمخرب, حرارت‌نگاری مادون‌‌قرمز, لوله‌های کامپوزیتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.