جنبه های حقوقی مقابله با رقابت مکارانه در تجارت الکترونیک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های حقوقی میان رشته ای، دوره: 1، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JILR-1-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 405
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محمد طباطبائی نژاد

گروه حقوق خصوصی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

محمد حسین عرفان منش

گروه حقوق خصوصی، دانشکده حقوق، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. (نویسنده مسوول)

چکیده

زمینه و هدف: تجربه اغلب کشورها و بررسی کنوانسیون­های بین­المللی نشان می­دهد که نسبت به گذشته یک حرکت فعال برای مقابله با رقابت مکارانه به وجود آمده است اما، تجارت الکترونیکی به عنوان یک پدیده نوظهور اقتضائات خاص خود را می­طلبد. مواد و روش‌ها: در این مقاله، با یک رویکرد تحلیلی و توصیفی قوانین جاری در نظام­های حقوقی و نحوه­ اعمال آن در مراجع قانونی در ارتباط با این موضوع مورد بررسی قرار گرفته است. ملاحظات اخلاقی: ملاحظات اخلاقی مربوط به نگارش متون و نیز ارجاع‌دهی به منابع رعایت گردید. یافته‌ها: جنبه­های بروز رقابت مکارانه در تجارت الکترونیک، بررسی مواد قانونی لازم‌الاجرا در حقوق ایران و مقایسه­ تطبیقی با سایر کشورها و نحوه­ اعمال ضمانت اجراهای حقوقی برای حمایت از رقابت مشروع در تجارت الکترونیک مورد کنکاش این مقاله است. نتیجه‌گیری: علی­ رغم وجود قوانین نسبتاً مناسب در ایران، به واسطه­ عدم وجود ساختارها و زمینه‌سازی مناسب برای اجرایی کردن این قوانین، امکان مقابله­ مؤثر با رقابت مکارانه تاکنون میسر نشده است.

کلیدواژه ها

Dumping, Electronic Trade, Tade Name, Domain, رقابت مکارانه, تجارت الکترونیک, نام تجاری, دامنه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.