رتبهبندی جایگاه رسانهها در اثرگذاری بر توسعه ارتباطات میانفرهنگی در ایران (با استفاده از رویکرد تحلیل سلسلهمراتبی فازی (Fuzzy AHP))
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه علمی راهبرد اجتماعی فرهنگی، دوره: 9، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_FARH-9-2_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 376
نویسندگان
دانشجوی دکتری، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز، تهران، ایران
استاد تمام دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده علوم ارتباطات، تهران، ایران
چکیده
تنوع رسانهها و شرایط جهانی شدن، سبب شدهاند که ارتباطات میانفرهنگی دامنه گستردهتری پیدا کند. در ایران، رسانههای داخلی و برونمرزی متعددی توسعه پیدا کردهاند که یکی از کارکردهای اصلی آنها توسعه ارتباطات میانفرهنگی است. تحقیق حاضر با هدف رتبهبندی جایگاه رسانههای داخلی (تلویزیون و رادیو) و رسانههای خارجی (برونمرزی) درخصوص اثرگذاری بر توسعه ارتباطات میانفرهنگی انجام شده است. این پژوهش به روش تحلیل سلسلهمراتبی فازی اجرا شده است. اطلاعات این تحقیق با استفاده از پرسشنامه تهیه شده توسط محقق بر اساس مقایسه دو بعدی نمونه های متشکل از 13 متخصص در زمینه مدیریت رسانه (گروه کیفی) و 66 کارشناس در مدیریت رسانه (گروه کمی) در سال 1399 جمع آوری شده است.نتایج این تحقیق نشان داده است که بیشترین تأثیر بر توسعه ارتباطات میانفرهنگی در ایران، متعلق به تلویزیون داخلی است. پس از تلویزیون داخلی، رادیو در رتبه بعدی عوامل موثر بر توسعه ارتباطات میانفرهنگی در ایران قرار دارد. لازم به ذکر است که رسانههای برونمرزی از منظر کارشناسان، در رتبه بندی مذکور، در جایگاه آخر قرار گرفتهاند. براساس این یافتهها، پیشنهاداتی برای مدیران رسانه جهت افزایش اثرگذاری در حوزه ارتباطات میانفرهنگی ارائه شده است.کلیدواژه ها
توسعه ارتباطات میانفرهنگی, رسانه ملی, تلویزیون, رادیو, رسانههای برونمرزیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.