اثرات آفلاتوکسین بر طیور

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم صنایع غذایی،کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSACONF05_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 673
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نقی شکری

استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایران

زهرا نوره

دکتری گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ایلام، ایران

چکیده

مایکوتوکسین ها (Mycotoxins ) یکی از بارزترین آلوده کننده های مواد غذائی هستند که بهداشت عمومی، امنیت غذائی و اقتصاد ملی بسیاری از کشورها به ویژه کشورهای در حال توسعه را تحت تاثیر قرار می دهند. آفلاتوکسین ها از نظر اقتصادی شایع ترین و با اهمیت ترین مایکوتوکسین در صنعت طیور هستند که بر اثر رشد قارچها بر روی مواد غذایی مثل دانه حبوبات، ذرت، تخم پنبه دانه و سبزیجات و میوه ایجاد میشوند که هضم این سموم باعث ایجاد اثرات مختلفی در طیور می شوند. کاهش آسیب های اقتصادی و بهداشتی ناشی از آن با بهره گیری از مواد موثر و ارزان هدف تحقیقاتی بسیاری از محققین است. مایکوتوکسینها متابولیت ثانویه قارچها هستند و در موجودات مختلف از جمله انسان باعث بروز عوارضی میگردند . آنها ساختمان شیمیایی متفاوتی داشته و در ساختمان خود دارای یک یا چند حلقه هتروسیکلیک میباشند. مایکوتوکسین ها توسط قارچ هایی آسپرژیلوس فلاووس (Aspergillus flavus) و آسپرژیلوس پارازیتیکوس (Aspergillus parasiticus) و آسپرژیلوس نومیوس (Aspergillus nomius) تولید میشوند.

کلیدواژه ها

آفلاتوکسین، طیور، سمیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.