خانواده اسلامی و انتقال ارزشها ، هنجارها و معنویت یابی جوانان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی روانشناسی،مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE07_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 238
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرزانه عرفانی

کارشناس پرستاری مرکز جامع بیماران خاص ، دانشجوی کارشناسی ارشد شخصیت

چکیده

انسان موجودی است تربیت پذیر که رشد و تعالی وی در متن جامعه صورت می گیرد. از این رو پیامبراسلام (ص) ضمن توجـه به توصیه ها و رهیافت های تربیتی اسلام راه رشد و هدایت را به پیروانش نشان داده و با آموزه هـای تـربیتیش امکـان تربیـت صحیح وتأمین سلامت روحی و روانی جامعه را فراهم آورده است. پیامبر اکرم در سیره و گفتار خود شیوه های تربیت صـحیح را درقالب روش های الگویی عقلانی ، پند واندرز، تکریم شخصیت،نیکی در برابر بدی ، تکرار و استمرار ، جلب و اعتماد ، دانش اندوزی و غیره ارائه نموده است. روآوری و بازگشت بشر به هویت خود، ارزش ها و نظام اخلاقی و تعالیم مذهبی یکـی از امیـد بخش ترین و مؤثرترین عناصر تحول در پهنه حیات اجتماعی آینده خواهد بـود، در زمـان فـرو پاشـی عواطـف و احساسـات و جدایی دل از عقل ، ضرورت بازگشت به رویکردهای عمیق عرفانی و مذهبی به ویژه مفاهیم اسلام را در تأمین بهداشـت روانـی، فردی و اجتماعی آشکار می سازد.اثرات تربیت اسلامی عبارتند از:-1رشد خود آگاهی و بصیرت یافتن .-2 شناخت واقعیت و پذیرش آن .-3در حال زیستن-4اجتماعی بودن -5 با خدا زیستن، خدا گونه شدن ،خلیفه الهی شدن به هر حال تفکر دینی نیرویی است که انسان به کمک آن می تواند به حیات خود آرامش بخشد.و فقدان آن درحکـم سـقوط بشر است.جوانان چون دارای خصلت انسانی هستند محبوب خداوند متعال هستند.جوانی که قرآن ونماز بخواند،قرآن با گوشت و خـونش مختلط می شود،اشتغال قلب و کدورت جوان کمتر است.قلب جوان ملکـوتی و سـریع الاصـلاح اسـت.جوانان بهتـر مـی تواننـد تحصیل نفس کنندو به ملکوت نزدیکتر هستند.بنابراین خانواده،مدرسه،جامعه و..از عوامل و متغیر های مهم و زمینه ساز تربیت هستند و باید به گونه ای بکوشند تا زمینه ساز تربیت صحیح و مطلوب جوانان باشند.

کلیدواژه ها

تعلیم و تربیت،انتخاب الگو،دوره ی جوانی،معنویت یابی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.