سال انتشار: 1399
کد COI مقاله: HWCONF04_072
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 58
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی سواد رایانه ای و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان علوم پزشکی تربت حیدریه در سال 1397
چکیده مقاله:
مقدمه : در سال های اخیر با ظهور سیستم های اطلاعات رایانه ای شاهد استفاده از انواع سیستم های اطلاعات بیمارستانی، سیستم های مدیریت اطلاعات سلامت، پرونده الکترونیک بیمار و امثال این موارد در مراکز مراقبت سلامت هستیم. بنابراین دانشجویان علوم پزشکی برای همگامی و حضور موثر و کارا در این محیط نیازمند دانش و مهارت در زمینه فناوری اطلاعات و رایانه بطورکلی سواد رایانه ای می باشند. هدف پژوهش حاضر بررسی سواد رایانه ای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه بود.روش بررسی: این مطالعه مقطعی ازنوع توصیفی تحلیلی درنیمه اول سال 1397 روی 201 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه که با روش نمونه گیری طبقه ای انتخاب شدند، انجام گرفت. دانشجویان پرسشنامه سواد رایانه ای را تکمیل نمودند. سپس داده ها بدست آماده با کمک نرم افزار spss20 و با به کارگیری آمارتوصیفی و آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.یافته ها: در این پژوهش 201 دانشجو1 / 87 % را دختران تشکیل داده اند.میانگین سنی دانشجویان 3 / 1 ± 50 / 21 سال می باشد. در بررسی سواد رایانه ای همه دانشجویان از رایانه (اینترنت، میکروسافت و ...) استفاده نموده اند نمره ارزیابی مهارت رایانه ای دانشجو 77 / 16±48 / 41 ، استفاده دانشجو از رایانه 76 / 14 ± 36 / 76 و نمره نگرش دانشجویان نسبت به استفاده از رایانه 81 / 9±35 / 67 می باشد ارتباط مستقیم و معناداری بین سن 36 / 0= r و ترم تحصیلی 57 / 0=r دانشجویان با سطوح سواد سلامت یافت شد 05 / 0< p نتیجه گیری: با توجه به اینکه تعداد بسیار زیادی از دانشجویان مهارت مناسبی در استفاده از رایانه نداشتند و از طرفی نگرش مطلوبی نسبت به رایانه داشتند. بنابراین آموزش مهارت های سواد رایانه ای در دانشگاه های علوم پزشکی باید مورد توجه برنامه ریزان و سیاست گذاران قرارگیرد.
کلیدواژه ها:
سواد رایانه ای، دانشجویان، علوم پزشکی
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1136339/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:مهدیزاده، فاطمه و مهدیزاده، فائزه و تاتاری، مریم و شیخ الطایفه، مصطفی،1399،بررسی سواد رایانه ای و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان علوم پزشکی تربت حیدریه در سال 1397،چهارمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت،،،https://civilica.com/doc/1136339
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، مهدیزاده، فاطمه؛ فائزه مهدیزاده و مریم تاتاری و مصطفی شیخ الطایفه)
برای بار دوم به بعد: (1399، مهدیزاده؛ مهدیزاده و تاتاری و شیخ الطایفه)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
نوع مرکز: علوم پزشکی
تعداد مقالات: 185
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات مرتبط جدید
- شبکه های اجتماعی در دوران پاندمی کووید 19
- بررسی ارتباط سواد سلامت و سواد رایانه ای در بین دانشجویان علوم پزشکی تربت حیدریه
- Living with Discordance: A Qualitative Description of the Challenges Faced by HIV Negative Married Women Running Title: Challenges Faced by HIV Negative Women in Iran
- Radix et Rhizoma Salviae Miltiorrhizae and sweet bone regeneration
- تاثیر مصرف ویتامین D و ویتامین C بر سطوح سرمی BDNF در مردان دارای اختلالات افسردگی اساسی در استان گیلان
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.