طراحی بام سبز با رویکرد ارتقاء کیفیت زندگی با تأکید بر کلانشهرها
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی تحقیقات بنیادین در مدیریت و حسابداری
- کد COI اختصاصی: FAMA02_392
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 208
نویسندگان
کارشناس ارشد معماری دانشگاه هنر تهران
دکترای شهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
چکیده
رشد روزافزون و نامتعادل کلانشهرها موجب افزایش روند تقاضای زمین برای احداث کاربری های گوناگون، به ویژه مسکن، شده است. در برنامه ریزی کاربری های شهری میزان سرانه ها ابزار مهمی است که می تواند در تهیه طرح های شهری و نحوه توزیع و تقسیم اراضی در شهر نقش اساسی داشته باشد. ایجاد محیطی مفرح و زیبا در ارتفاع با مناظری متفاوت از آنچه به طور معمول می بینیم، آن هم در فضای گمشده ای از ساختمان که تاکنون بلا استفاده به نظر می رسیده، بدون شک ایده ای جالب و منحصر به فردی است. در سالهای اخیر با توجه به ارائه راهکارهای اجرایی مناسب و به منظور ارتقای سطح کیفی زندگی و همچنین افزایش ارزش بنا و ساختمان مورد توجه مهندسین مشاور، معماران و سازندگان در صنعت ساختمان کشورمان واقع شده است. روف گاردن، باغ بام، بام سبز، سقف سبز در واقع اصطلاحی است که به ایجاد بستری مناسب برای رشد و ایجاد پوشش گیاهی بر رویپشت بام یا تراس گفته می شود. با پیشرفت علم و کشف مواد جدید، می توان بر روی بام هر خانه، آپارتمان، بیمارستان و… یک روف گاردن و به عبارت دیگر باغ بام، یک باغ زیبا با گیاهان کوچک و بزرگ ایجاد کرد. بر همین اساس هدف پژوهش حاضر طراحی بام سبز با رویکرد ارتقاء کیفیت زندگی با تأکید بر کلانشهرها با روش تحلیلی می باشد. و با مطالعه ای با استناد وکتابخانه ای بوده است. نتایج پژوهش نشان می دهد باتوجه به قرار گرفتن کیفیت محیط زیست در بافت شهری و تهدیدهای زیست محیطی در شهرهای بزرگ از قبیل آلودگی هوا، ظهور پدیده جزیره گرمایی شهری، بحران انرژی و غیره، باید سبز کردن بام ها، به دلیل مزایای زیست محیطی شان و به عنوان راه حل اکولوژیک در برنامه ریزی فضای کالبدی شهری مورد توجه اساسی قرار گیرد. همچنین ایجاد فضای سبز در پشت بام خانه به پیش نیازهایی لازم دارد که بام خانه در هنگام طراحی ساختمان باید از این شرایط برخودار باشد. موارد فنی شرایط یک بام برای طراح و معمار آن نیز مهم استکلیدواژه ها
ارتقاء کیفیت زندگی، کلانشهرها، کالبد شهری، بام سبزاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.