بررسی ضرورت توسعه فناوری اطلاعات در سازماندهی و مدیریت بحران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی مهندسی برق، علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات
  • کد COI اختصاصی: ECICONFE04_057
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 289
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه ابوالقاسمی

چکیده

کشورهای پیشرفته از مدتها قبل تلاش برای ایجاد سامانه ای جامع برای مدیریت بحران آغاز نموده اند. این سامانه باعث افزایش دقت تصمیمات مدیریتی بوسیله شبیه سازی نتایج حاصل از تصمیم گیری های مختلف، استاندارد بودن اطلاعات و اطلاع رسانی سریع به مسولان و امدادگران شده است. حاصل این تلاش ها و امکانات، کاهش میزان تلفات و افزایش سرعت ساماندهی بحران است. بحران ها، حوادثی هستند که خرابی های زیادی بوجود آورده و باعث به خطر افتادن جان افراد می شوند. این خرابی ها میتوانند به صورت منطقه ای، مانند سیل، یا به صورت سراسری، مانند زلزله و آتشفشان، نمود پیدا کنند.دراین مقاله تحقیقات را به صورت کتابخانه ای و توصیفی آغازکردیم وهدف این مقاله ارائه مدلی جهت پیاده سازی سامانه فوق می باشد.درواقع اهمیت ارتباطات آنقدر زیاد است که گاهی میتواند پیش از شروع بحران از وقوع آن پیشگیری کند. تجربه های کشورها و تیم های مدیریت بحران در مناطق مختلف جهان نشان داده که یک سری از اصول کلی ارتباطی میان اکثربحرانها مشترک هستند، بنابراین تیم مدیریت بحران میتواند با استفاده از این اصول یک برنامه کلی برای کار خود طراحی کند.با توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات که رویکردهای جدیدی را در بحث مدیریت باز کرده است و تاثیر شگرفی را در حوزه ی مدیریت گذاشته است.فناوری اطلاعات و ارتباطات در بخشهای مختلف زندگی بشری، دسترسی سریع به اطلاعات و انجام اموربدون درنظر گرفتن فواصل جغرافیایی و فارغ ازمحدودیت های زمانی را امکا ن پذیر نموده به گونه ای که محوری ترین دستاورد این فناوری است.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران ، فناوری اطلاعات ، برنامه ریزی ،حوادث، بلایای طبیعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.