بررسی تاثیرخوشنویسی به عنوان آرایه های معماری با مفاهیم پنهان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی عمران، معماری و شهر سبز پایدار
- کد COI اختصاصی: CASGC04_042
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 408
نویسندگان
چکیده
در تاریخ اسلام، مساجد در رأس توجه مردم، به ویژه هنرمندان و آرایه کاران معتقد به مبانی دینی قرار داشته است نگاهی به (مسجد) و (تزئینات اسلامی) در معماری اسلامی مسجد نمونه ی عالی بنای اسلامی و کلید معماری اسلامی می باشد و به گونه ای ساخته شده که ماندگار باشد. به وسیله مسجد بود که سازندگان مسلمان با میراث معماری قبل از اسلام آشنا شدند.از بین شاخصه های به کار رفته در معماری مساجد، خوشنویسی جلوه بیشتری دارد. خوشنویسی از جمله عناصر اساسی و هویت بخش در معماری اسلامی است و از تزئینات در فن معماری به شمار می آید. خوشنویسی هنری که در معماری مساجد بسیار به کار رفته است.وجود آیه های قرآنی و کتیبه ها در جای جای مساجد نمونه بارز این هنر است که با خواندن آن توجه هر بیننده ای را جلب کرده و موجب آرامش می شود .به همین دلیل، هنر خوش نویسی اسلامی مورد توجه ویژه ی هنرمندان قرار گرفت و با همت و نبوغ آنان به تدریج خطوط گوناگونی با منشأ خط کوفی ابداع شدند. بر اینساس، استفاده از کتیبه هایی با خطوط تزیینی، غالبا۰ کوفی که بر صفحاتی از طرح های اسلیمی نگاشته می شدند، به عنوان آرایه های معماری در اماکن مذهبی رواج یافت.هدف از نگارش این مقاله بررسی خوشنویس و تاثیر آن در معماری ، روش مطالعه کتابخانه ای و توصیفی می باشد .کلیدواژه ها
خوشنویسی ،معماری ، اسلام، مساجد، کتیبه.اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.