شناسایی موانع رشد و صادرات ایران (حوزه صادرات بین المللی آبزیان در شمال کشور)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی تحقیقات کاربردی در اقتصاد پویا، مدیریت و حسابداری نوین
  • کد COI اختصاصی: DEMMA01_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 487
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالقاسم اثنی عشری امیری

استادیار دانشگاه پیام نور واحد بابل

سیدحامد علی نیااطاقسرا

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی راه دانش بابل

چکیده

بسیاری از اقتصاددانان بر این باورند که توسعه صادرات معمولاً براساس مزیت نسبی کشورها اتفاقمی افتد. به این صورت که کشوری در تولید محصول خاصی تخصص می یابد و می تواند آن کالا را دررقابت با سایر کشورها با هزینه پایین تر و به تبع آن به قیمت ارزان تری تولید کند و در بازارهای جهانیبه فروش برساند. در نتیجه بازارها گسترش می یابند، و تجارت بین المللی توسعه می یابد. در این راستاتاکید بر توسعه صادرات، امکان تخصیص بهینه منابع جهانی را فراهم می آورد. از این رو، صادراتکالاهای نهایی نسبت به مواد اولیه همواره مورد توجه اقتصاددانان بوده و برای افزایش درآمدهای حاصلاز آن ابزارهای سیاستی مختلفی جهت تشویق و توسعه صادرات به کار گرفته شده است. در این راستا،بدیهی است که توجه به عوامل موثر بر میزان رشد صادرات می تواند حائز اهمیت باشد. در این راستا،پژوهش حاضر با به کارگیری روش دلفی به بررسی عوامل تعیین کننده صادرات بین الملل آبزیان پرداخته است.

کلیدواژه ها

صادرات دریایی، صادرات بین الملل، موانع صادرات بین الملل، روش دلفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.