طبقه بندی توتفرنگی رقم پاروس با ترکیب تکنیک پردازش تصویر و روشهای هوشمند

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دوماهنامه پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 16، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_IFST-16-6_001
  • زبان مقاله: انگلیسی
  • تعداد مشاهده: 236
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد فاتحی

دانشگاه کردستان

هادی صمیمی اخیجهانی

دانشگاه کردستان

چکیده

امروزه در کشاورزی مدرن ترکیبی از تکنیک­های پردازش تصویر و روش­های هوشمند برای جایگزینی ماشین­های هوشمند به جای انسان استفاده می­شود. در این مطالعه از روش پردازش تصویر مصنوعی و شبکه عصبی مصنوعی (ANN) برای طبقه­بندی میوه توت­فرنگی رقم پاروس استفاده شده است. در گام اول این میوه توسط یک متخصص به شش کلاس طبقه بندی شد (به عنوان خروجی ANN) و از هر کلاس ۱۰۰ نمونه به طور تصادفی جمع­آوری گردید. در گام بعد تصاویر نمونه­ها ضبط شده و سه خصوصیت هندسی با ۱۲ ویژگی رنگ (به عنوان ورودی ­های ANN) استخراج گردید. ساختار شبکه عصبی بهینه با توجه به خطای میانگین مربعات (RMSE) و ضریب هبستگی (۲R) برای فرآیند طبقه بندی نمونه­های توت فرنگی در نظر گرفته شد. در نهایت شبکه عصبی پرسپترون با ساختار ۱۵-۱۸-۶ با دقت ۸۳/۸۳٪ انتخاب گردید.

کلیدواژه ها

طبقه بندی توتفرنگی, رقم پاروس, پردازش تصویر, شبکه عصبی مصنوعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.